ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Επίδειξη αυταρχισμού και βαρβαρότητας η αστυνομική επίθεση εναντίον των διαδηλωτών – εργαζομένων στην Κοζάνη!

19                                                                                         13/7/2017
ΠΕΝΕΝ
Δελτίο Τύπου

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απρόκλητη επίθεση αστυνομικών δυνάμεων εναντίον εργαζομένων που διαδήλωναν έξω από το εκθεσιακό κέντρο Κοζάνης, όπου γινόταν η ομιλία του Πρωθυπουργού, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην αντεργατική και αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν με την βία και την καταστολή τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν τον χώρο του εκθεσιακού κέντρου. Στην διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας εργαζόμενος ενώ επιχειρήθηκε η προσαγωγή ενός ακόμη που αφέθηκε ελεύθερος μετά την γενική κατακραυγή.
Η επίθεση αυτή που οργανώθηκε από την τοπική αστυνομία με σκοπό να δημιουργήσει αστυνομικό κλοιό των ΜΑΤ γύρω από τον χώρο ομιλίας του Πρωθυπουργού, δείχνει για άλλη μια φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει πακέτο με τον αυταρχισμό, την αστυνομική βία, την τρομοκρατία και την καταστολή των εργατικών και λαϊκών αγώνων.
Η εργατική τάξη και το μαχόμενο συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να αναπτύξουν και να κλιμακώσουν τους αγώνες τους για την υπεράσπιση των εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, αποκρούοντας ταυτόχρονα τον κυβερνητικό αυταρχισμό με όποια μορφή και εάν αυτός εκφράζεται.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ