ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Δύο νεκροί από σύγκρουση υδροφόρας με αλιευτικό στην Αίγινα!

Η Εφημερίδα των Συντακτών- Αναδημοσίευση

aginia3.jpg

EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Μια νέα ναυτική τραγωδία συνέβη το πρωί της Τετάρτης στην Αίγινα με δυο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.
Δυο αδέλφια 74 και 62 χρονών από την Σουβάλα είναι τα θύματα με τις πρώτες πληροφορίες να λένε ότι τα είχαν βγει με το αλιευτικό τους για ψάρεμα, καθώς αυτή τη δουλειά έκαναν εδώ και χρόνια.

Η υδροφόρα «Αίγινα» λίγο πριν τις 8 συγκρούστηκε με το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης» στο οποίο επέβαιναν οι δυο άνδρες 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας.
Μετά την σύγκρουση το αλιευτικό βυθίστηκε πολύ γρήγορα, το πλήρωμα της υδροφόρας περισυνέλεξε από την θάλασσα τους δυο άνδρες που επέβαιναν στο αλιευτικό χωρίς τις αισθήσεις και τους μετέφερε στο λιμάνι της Σουβάλας.
Από κει τους παρέλαβε ασθενοφόρο και τους μετέφερε στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της σύγκρουσης. Στην περιοχή την ώρα του δυστυχήματος έπνεαν άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ.
Στο Λιμεναρχείο της Αίγινας το οποίο διεξάγει προανάκριση βρίσκονται ο καπετάνιος και τα πέντε μέλη του πληρώματος της υδροφόρας, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις για το τι συνέβη.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι περιγραφές τους σχετικά με την πρωινή τραγωδία και κανείς εκτός από τους ίδιους δεν γνωρίζει πως ακριβώς συνέβη το δυστύχημα.
Ο δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Μούρτζης μιλώντας σε ΜΜΕ υποστήριξε ότι η υδροφόρα ειδοποίησε το αλιευτικό να φύγει από την πορεία του, ωστόσο οι δύο ψαράδες δεν άκουσαν και η υδροφόρα δεν μπόρεσε να τους αποφύγει.
Ανέφερε επίσης ότι η υδροφόρα δεν έχει πάνω από τέσσερα μίλια ταχύτητα και το σημείο που έγινε η σύγκρουση δεν είναι δύσκολο όσο για τις καιρικές συνθήκες ήταν καλές, καθώς δεν υπήρχε ομίχλη ή έλλειψη ορατότητας.