ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

ΠΕΝΕΝ : ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ!

                              123                                                                                            21/7/2017
ΠΕΝΕΝ  

Δελτίο Τύπου

Στα πλαίσια της Πανελλαδικής αγωνιστικής δράσης της ΠΕΝΕΝ το τελευταίο χρονικό διάστημα έγιναν διαδοχικές συναντήσεις μεταξύ της ΠΕΝΕΝ, υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΕΝ και των Ναυτιλιακών Ακτοπλοϊκών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην γραμμή Ραφήνας – Κυκλάδων.

Στο πλαίσιο αυτό επισημάνθηκε από την πλευρά της ΠΕΝΕΝ ότι στο σύνολο των ανωτέρω πλοίων σημειώνονται και καταγράφονται σειρά παραβιάσεων που αφορούν την Δ.Σ 180 περί ωρών ανάπαυσης και εργασίας, των όρων της οικίας ΣΣΕ καθώς και της ναυτικής νομοθεσίας ενώ δεν καταβάλλονται οι δεδουλευμένες υπερωρίες.
Στην κατεύθυνση αυτή η ΠΕΝΕΝ ζήτησε από τις αρμόδιες εποπτικές και ελεγκτικές αρχές του ΥΕΝ να ανταποκριθούν στην αποστολή τους για να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα η ισχύουσα νομοθεσία.
Αρχικά οι εμπλεκόμενες εταιρίες αναγνώρισαν σε ορισμένο βαθμό τα παραπάνω προβλήματα ενώ στην συνέχεια στην προγραμματισμένη σύσκεψη στο ΥΕΝ στις 21/7/2017 από κοινού αποφάσισαν και δεν προσήλθαν για να οριστικοποιηθεί η θέση τους για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη συνεδρίασε το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ και ομόφωνα αποφάσισε να πραγματοποιηθεί αγωνιστική δράση στο σύνολο των Ακτοπλοϊκών πλοίων που έχουν αφετηρία το λιμάνι της Ραφήνας.
Για τον σκοπό αυτό θα ανακοινωθεί την Δευτέρα η μορφή, η έκταση και η ακριβής ημερομηνία της αγωνιστικής δράσης της ΠΕΝΕΝ.
Οι εμπλεκόμενες εταιρίες έχουν την αποκλειστική ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα που θα παρουσιασθούν στην εκτέλεση των δρομολογίων για την επόμενη εβδομάδα.
Από την πλευρά της ΠΕΝΕΝ θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση προς όλες τις αρμόδιες αρχές και το επιβατηγό κοινό.
Κλείνοντας θέλουμε να σημειώσουμε ότι η ΠΕΝΕΝ δεν πρόκειται να ανεχθεί να συγκαλύψει την ανομία, την συστηματική εφοπλιστική παραβατικότητα και την καταπάτηση των θεσμοθετημένων δικαιωμάτων του κλάδου μας και όλων των Ναυτεργατών.  

Με εντολή Διοίκησης
       Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας
Νταλακογεώργος Αντώνης                                                  Κροκίδης Νικόλαος