ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Πρόσκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Ζάκυνθο...

Γρ. Μ.Μ.Ε & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ 

  /  
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου Βολιμών Ζακύνθου, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΙΙ” Ν.Ζ. 149, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ” Ν.Ζ. 212 κατά τη διάρκεια περιηγητικού πλου με οκτώ (08) αλλοδαπούς επιβάτες προσέκρουσε σε ύφαλο στη θαλάσσια περιοχή πλησίον νησίδας Αγίος Ιωάννης και σε απόσταση 0,6 ν.μ. από τον όρμο Πόρτο Βρώμη ν. Ζακύνθου, με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα και εισροή υδάτων.

Άμεσα ο Κυβερνήτης του “ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ” ανωτέρω σκάφους αποβίβασε τους επιβάτες στην ξηρά απέναντι από τη νησίδα Άγιος Ιωάννης, όλους καλά στην υγεία τους και κάλεσε τον Κυβερνήτη του παραπλέοντος Ε/Γ-Τ/Ρ “ΜΑΡΙΝΟΣ” με τη συνδρομή του οποίου, οι εν λόγω επιβάτες, μεταφέρθηκαν αρχικά στον όρμο Πόρτο Βρώμη ν.Ζακύνθου και στη συνέχεια παρελήφθησαν από το “Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΤΕΡΙΝΑ” Ν.Ζ. 512 για να αποβιβαστούν ασφαλώς στο λιμένα Αγίου Νικολάου Βολιμών ν. Ζακύνθου, παρουσία στελέχους της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Για την περιοχή πρόσκρουσης απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΜΑΡΑΚΗΣ ΙΙ” Τ.Ζ. 324 το οποίο διαπίστωσε ότι το από το περιστατικό δεν είχε προκληθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ το “ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΙΙ” ανελκύστηκε και ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΑΝΣΕΤ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ” Ν.Ζ. 348 και το "ΜΑΡΙΝΟΣ" στον όρμο Πόρτο Βρώμης ν. Ζακύνθου ασφαλώς και ανελκύστηκε στην στεριά.
Κατόπιν επιθεώρησης από επιθεωρητή του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεωρητών Εμπορικών Πλοίων διαπιστώθηκε ρήγμα ενός (01) μέτρου στην τροπίδα του εν λόγω Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου και στρέβλωση στην προπέλα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΙΙ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****