ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Καταγγελία για απόκρυψη εργατικού ατυχήματος!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ &
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑ
ΤΗΛ. 210 4110148-210 4129496  FAX: 210 4178307
Mail: metallo.attikis@gmail.com
Α.Π. 121/2017
                                                                         Πειραιάς 7/7/2017

Προς :  ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ 
      ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ και ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
      ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : 
      Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας 
      Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ 
      Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πειραιά
            Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά 
      Λιμενικό Τμήμα Περάματος 
      Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου 
      Λιμεναρχείο Σαλαμίνας 
      ΚΕΠΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κύριοι,
Καταγγέλλουμε την Επιχείρηση SPANOPOYLOS GROUP S.A. (ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ) για την απόκρυψη  εργατικού  ατυχήματος (παρόμοιες καταγγελίες έχουμε κάνει και στο παρελθόν για την συγκεκριμένη Επιχείρηση)  ,  το οποίο έγινε   την Τετάρτη 5/7/2017 και συγκεκριμένα έπεσε στην αντίληψή μας μετά από καταγγελίες  που είχαμε . Στην συνέχεια ζητήσαμε από το Λιμεναρχείο να πραγματοποιήσει έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν πραγματικά έγινε ατύχημα και το Λιμεναρχείο προφορικά μας ενημέρωσε ότι έστειλε κλιμάκιο αλλά η Επιχείρηση αρνήθηκε το γεγονός , ότι δηλαδή δεν συνέβη κανένα ατύχημα . 

Μετά από δική μας επιμονή και οχλήσεις  , αργά το βράδυ δηλώθηκε το ατύχημα από την Επιχείρηση  .
 Σήμερα Παρασκευή 7/7/2017 στο Πλοίο ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ (που επισκευάζεται στα Ναυπηγεία Σπανόπουλου στη Σαλαμίνα) , είχαμε νέο εργατικό ατύχημα  όπου πάλι τραυματίστηκε  συνάδελφος  , ηλικίας 61 ετών. 
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι με έγγραφά μας προς εσάς  το προηγούμενο διάστημα ζητούσαμε να προχωρήσετε άμεσα σε λήψη  μέτρων  όσον αφορά σε θέματα  προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων ιδιαίτερα  σε συνθήκες καύσωνα και συγκεκριμένα για τον χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης    προκειμένου να εφαρμοστούν οι διατάξεις που ίσχυαν όλα τα προηγούμενα χρόνια , μέσα από τις υπογεγραμμένες Σ.Σ.Ε. Ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών .
Δυστυχώς και παρά τα επεισόδια θερμοπληξίας εργαζομένων που σημειώθηκαν και τα οποία καταγγείλαμε σε εσάς  ,  κάποιες Επιχειρήσεις υποχρέωσαν τους εργαζόμενους να εργαστούν σε συνθήκες καύσωνα , χωρίς την λήψη κανενός μέτρου  , βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων.
Μέχρι αυτή την στιγμή καμμία αρμόδια Υπηρεσία  δεν έχει  προβεί σε καμμία ενέργεια . 
Αυτή είναι η κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί  στους χώρους  εργασίας  μέσω της   εργοδοτικής αυθαιρεσίας .  Κατάσταση που δεν θα μπορούσε να έχει διαμορφωθεί εάν δεν υπήρχε η    στήριξη και η  ανοχή και της σημερινής Κυβέρνησης  , όπως και των προηγούμενων  , μέσω όλων των αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφίσει  , μεταξύ των οποίων είναι και η κατάργηση των Σ.Σ.Ε.  , στις οποίες  προβλέπονταν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των εργαζομένων . 
Αυτός είναι ο δρόμος ανάπτυξης και  ο εθνικός στόχος  στον οποίο μας καλεί η Κυβέρνηση να βαδίσουμε χέρι – χέρι , εργοδότες και εργαζόμενοι , όπως άλλωστε εκφράστηκε από τα χείλη κορυφαίων Υπουργών της (Πιτσιόρλας – Κουρουμπλής) , στην πρόσφατη επίσκεψή τους στο Πέραμα , όταν εισήλθαν σαν τους κλέφτες στη Ζώνη Περάματος , (μη τυχόν και  τους πάρουν χαμπάρι οι εργαζόμενοι) για να συμμετάσχουν σε φιέστα της COSCO . 
Αποδεικνύεται για μια ακόμα  φορά ότι η ανάπτυξη για την οποία μιλάει η Κυβέρνηση αφορά τα κέρδη Εργοδοτών και Μονοπωλίων , ενώ για τους εργαζόμενους έχει δουλειά από ήλιο σε ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί και η ζωή – υγεία των εργαζομένων να μετριέται σαν κόστος και να πηγαίνει στα αζήτητα . Σε αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης και σε αυτά τα σχέδια θα  βρείτε απέναντι το σύνολο των εργαζομένων στην ναυπηγοεπισκευή , συσπειρωμένους στην ταξική μας οργάνωση στο Συνδικάτο Μετάλλου , να οργανώνουμε την πάλη μας για συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα , για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς  , για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ανθρώπινα ωράρια  , για Σ.Σ.Ε. που να απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής οικογένειας , για την ανάκτηση των απωλειών μας στα χρόνια της κρίσης . 
Άμεση απάντηση θα πάρετε με την 24 ΩΡΗ απεργία την οποία προκήρυξε το Συνδικάτο μας την ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΛΗ  2017.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ                        ΜΥΤΙΛΗΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ