ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Συνάντηση ΠΕΑΛΣ με τον Γραμματέα Ναυτιλίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Πατρίκιο...


Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/97/17

Σε συνέχεια των ενημερωτικών επαφών και συναντήσεων που πραγματοποιεί το νέο Προεδρείο της ΠΕΑΛΣ με τους Τομεάρχες Ναυτιλίας των πολιτικών κομμάτων σας ενημερώνουμε ότι συναντηθήκαμε με τον Γραμματέα Ναυτιλίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Πατρίκιο.

Στον κ. Πατρίκιο η ΠΕΑΛΣ έθεσε ζητήματα που απασχολούν τον Οργανισμό που υπηρετούμε και τα στελέχη Λ.Σ., με κυρίαρχο θέμα τις προτάσεις - παρατηρήσεις της αναφορικά με τις υφιστάμενες διατάξεις που περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου του ΥΝΑΝΠ «Ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις», όπως αυτό έχει μέχρι στιγμής διαμορφωθεί μετά την προσθήκη σημαντικού αριθμού νέων άρθρων από τον κ. ΥΝΑΝΠ.

Αναλυτικότερα, εστιάσαμε στα αιτήματά μας για τη συμμετοχή και εκπροσώπου της ΠΕΑΛΣ στα ανακριτικά Συμβούλια, για τη συμμετοχή και εκπροσώπου της ΠΕΑΛΣ στο Δ.Σ. ΤΑΛΣ, για τα κριτήρια τοποθέτησης Αξιωματικών Λ.Σ. σε θέσεις εξωτερικού, για την θέσπιση συγκεκριμένου πλαισίου περί κρίσεων Αξιωματικών, για την βαθμολογική εξέλιξη Αξιωματικών Λ.Σ., για την πρόωρη , όχι τη αίτηση τους , συνταξιοδότηση των Αξιωματικών ΛΣ και την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης – λαμβανομένων υπόψη της οικονομικής κατάστασης της Χώρας και των ασαφών κριτηρίων βάσει των οποίων κρίνονται οι Αξιωματικοί .– για την αντίθεσή μας στην εισαγωγή Αξιωματικών Λ.Σ. μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων καθώς κατά την άποψή μας δεν υπάρχει και δεν έχουμε διαπιστώσει μέχρι σήμερα προσπάθειες για κατάλληλη κτιριακή υποδομή, για κατάλληλη εκπαιδευτική ύλη, για κατάλληλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και εκπαιδευτικό προσωπικό για την επιχειρούμενη εφαρμογή εισαγωγής μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων. Ως εκ τούτου προτείναμε να δοθεί μεταβατική περίοδος εφαρμογής και μέχρι την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών  την εισαγωγή των Αξιωματικών ΛΣ μέσω ΑΣΕΠ.

Επίσης επισημάναμε:
- Tην αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης για τους Αξιωματικούς που είναι ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ. - Tην δυσφορία μας σε ότι αφορά το σχέδιο νόμου, καθώς σε αρκετά άρθρα αυτού και κυρίως στα περί μεταθέσεων, απαιτείται η έκδοση αρκετών π.δ.
- Tην καθιέρωση των ενιαίων θέσεων μόνο για τους Αξιωματικούς απευθείας κατάταξης και όχι για τους προέλευσης ΣΝΔ
- Tην αφαίρεση του άρθρου περί αναβάθμισης των πτυχίων των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού -
- Tην δημιουργία Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου με αυξημένες αρμοδιότητες, οι οποίες κατά την άποψή μας έρχονται σε σύγκρουση με τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, δημιουργώντας παράλληλα προβλήματα καθώς η δράση της θα αφορά ένα ένστολο στρατιωτικά συντεταγμένο Σώμα Ασφαλείας και πιθανώς να οδηγεί στην κατάργηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Σε κάθε περίπτωση παραμείναμε επιφυλακτικοί μέχρι την ενημέρωσή μας αρμοδίως επ’ αυτού.
- Tην μη ένταξη του ΕΚΣΕΔ-ΚΠΙΧ στις υπηρεσίες που λαμβάνονται υπόψη σε άρθρο του σ/ν για την προαγωγή στο βαθμό του Πλωτάρχη ΛΣ.
Την μη άμεση χορήγηση  του εφάπαξ απο το ΤΑΛΣ στους δικαιούχους αν και ο ταμείο έχει  αποθεματικό.
- Την αναγκαιότητα ρύθμισης για τους Αξιωματικούς που έχουν αποφοιτήσει απο ΑΕΝ  ώστε  να μπορούν να αναβαθμίζουν και διατηρούν το δίπλωμα τους και τα πτυχία τους εν ισχύ ,στα νέα πρότυπα  , ως εν ενεργεία αξιωματικοί ΛΣ ή να παρέχετε η δυνατότητα αυτή έστω και μετά  την αποστρατεία τους .
- Την αντίθεσή μας για την απαγόρευση  , που επιβάλλεται σε άρθρο του σ/ν , του δικαιώματος των Αξιωματικών ΛΣ στην εργασία μετά την αποστρατεία τους σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις που προβλέπονται για όλους τους συνταξιούχους του  Δημοσίου στην υφιστάμενη σχετική νομοθεσία .
- Την επιτακτική ανάγκη αύξησης των οργανικών θέσεων και ακολούθως την ορθή ανακατανομή αυτών αλλα και  την άμεση ενίσχυση κυρίως των επιχειρησιακών μέσων και των υπηρεσιών του Αν. Αιγαίου με προσωπικό φέρνοντας ως παράδειγμα τη απασχόληση των πληρωμάτων στη Λέρο για 120 εως 140 ώρες την εβδομάδα  .
Τελος επισημάναμε την ανύπαρκτη διοικητική μέριμνα .
Από την πλευρά του ο Γραμματέας Ναυτιλίας των ΑΝ.ΕΛ. κ. Πατρίκιος, μας διαβεβαίωσε ότι έχοντας υπηρετήσει ως Αξιωματικός στο Λ.Σ. γνωρίζει και εκ των έσω τις προσπάθειες των στελεχών Λ.Σ και την πολύτιμη προφορά του Λ.Σ. στο κοινωνικό σύνολο και την ναυτιλία και κατανοεί τα προβλήματα και τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στέκονται δίπλα στα προβλήματα, καθιστώντας σαφή την πρόθεση επίλυσής τους, που δεν είναι άλλη από την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν τον Οργανισμό, τους Αξιωματικούς Λ.Σ. αλλά και το σύνολο του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Τέλος επισήμανε ότι είναι θετικά διακείμενος προς τα αιτήματά μας για τα οποία μετά την μελέτη και σχετικού υπομνήματός μας θα ακολουθήσει εκ νέου συνάντηση.  

Για το Δ.Σ.
   Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας
Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ    Ιωάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ