ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND: "ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (ιδιόκτητο & franchise) ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗ «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ, ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ & ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ"


Υπόψιν: κ. Τσίτουρα Ι.
                κ. Καρμίρη Γ.
14/06/2017
ΘΕΜΑ :
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ - «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ 24/7, ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ 16/6 & ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
 
  Ενημερωθήκαμε ότι το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 τα εμπορικά καταστήματα στο Ίλιον θα επεκτείνουν εκ νέου παράνομα το ωράριο τους μέχρι και πολύ μετά τα μεσάνυχτα. Αντίστοιχη απόφαση έχει παρθεί στο Κορωπί για «Λευκή Νύχτα» την Παρασκευή 16 Ιουνίου.
  Μετά την καταστρατήγηση της Κυριακάτικης Αργίας, (πλέον έχει γίνει Νόμος το άνοιγμα των καταστημάτων ακόμα και για 32 Κυριακές ετησίως!), ένα από τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, που διεκδικήθηκε και κατακτήθηκε τελικά με πολύχρονους και σκληρούς αγώνες, ήρθαν και οι «Λευκές Νύχτες», η ολοήμερη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, δηλαδή η διάλυση κάθε οικογενειακού και ατομικού προγραμματισμού των εργαζομένων, ξεχαρβαλώνοντας γενικά την έννοια του χρόνου εργασίας και των ωραρίων, απειλώντας να μετατρέψει όλους τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους, χωρίς ανάπαυση, ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του εργοδότη, στο βωμό της «ανταγωνιστικότητας».
  Το Σωματείο μας στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται εμπόδιο σε τέτοιου είδους πολιτικές και μεθοδεύσεις που παρακάμπτουν την συλλογική μας σύμβαση και καταστρατηγούν στοιχειώδη δικαιώματα.
  Απαιτούμε από τη διοίκηση της Wind να μην προχωρήσει στο άνοιγμα των καταστημάτων (ιδιόκτητο & franchise) την Παρασκευή 16 Ιουνίου στο Κορωπί και το Σάββατο 24 Ιουνίου στο Ίλιον καθώς και στο Μαρούσι.
 
Απαιτούμε να μην ακολουθεί πολιτικές που καταστρατηγούν εργασιακά δικαιώματα, όπως αυτές εφαρμόζονται μεταξύ άλλων με την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, με την απελευθέρωση των ωραρίων και με καταναλωτικές-εργοδοτικές «φιέστες» όπως είναι οι «Λευκές Νύχτες».
    Αναμένουμε τη γραπτή σας απάντηση σχετικά με τα ανωτέρω.
 
ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (ιδιόκτητο & franchise) ΑΝΟΙΧΤΟ
ΣΤΗ «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ, ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ & ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
 
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΩΡΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ
στον εργασιακό Μεσαίωνα

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑ.Σ.Ε.WIND