ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

"Eπέτρεψαν να εργάζοναι με 42 βαθμούς μεταλλεργάτες και να κινδυνεύει η ζωή τους, αφού παρουσιάστηκαν περιστατικά υθερμοπληξίας- οι κ.κ.Αχτσιόγλου, Νεφελούδης, ο Ειδ.Γραμμ. του ΣΕΠΕ, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το ΛΙμενικό Τμήμα Περάματος, το Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου, ο Προιστάμενος της Εσαγγελίας Πειραιά...

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ 
&  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 

ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑΣ  .

30/6/2017
Α.Π. 114/2017
ΠΡΟΣ : Υπουργό Εργασίας και Κοιν. Ασφάλισης κ. Αχτσιόγλου
   Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας κ.  Νεφελούδη 
   Ειδικό  Γραμματέα ΣΕΠΕ 
   Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά
  Λιμενικό Τμήμα Περάματος 
  Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου 
   ΚΕΠΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 
             Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πειραιά 

Κύριοι,
Παρά τα δύο κατά σειρά έγγραφά μας τα οποία σας αποστείλαμε τις προηγούμενες μέρες όσον αφορά στο θέμα της προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων σε συνθήκες καύσωνα και συγκεκριμένα για τον χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης  και παρά τα επεισόδια θερμοπληξίας εργαζομένων που σημειώθηκαν εχθές , εφόσον κάποιες Επιχειρήσεις υποχρέωσαν τους εργαζόμενους να εργαστούν και μετά τις 1 το μεσημέρι , καμμία αρμόδια Υπηρεσία μέχρι στιγμής δεν έχει  προβεί σε καμμία ενέργεια ,  προκειμένου να εφαρμοστούν οι διατάξεις που ίσχυαν όλα τα προηγούμενα χρόνια , μέσα από τις υπογεγραμμένες Σ.Σ.Ε. Ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών .

Δυστυχώς  η εργοδοτική αυθαιρεσία συνεχίζεται και έτσι και σήμερα που η θερμοκρασία αγγίζει τους 41 και 42 βαθμούς Κελσίου , εργαζόμενοι δέχονται πιέσεις από κάποιες Επιχειρήσεις της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης  να συνεχίσουν να εργάζονται και μετά τις 12 το μεσημέρι , διαφορετικά θα μείνουν χωρίς δουλειά . 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ για άλλη μια φορά την αυθαιρεσία μερίδας Εργολάβων της Ν / ΖΩΝΗΣ , που ουσιαστικά είναι απόρροια της πολιτικής των μνημονίων που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η Ε.Ε. σε βάρος των κατακτήσεων , που  με αγώνες και αίμα κέρδισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι εργαζόμενοι του Κλάδου μας αλλά και της χώρας συνολικά . 
Σας ΚΑΛΟΥΜΕ για μια ακόμα φορά να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν!!!
Σας καθιστούμε υπεύθυνους για οτιδήποτε συμβεί στους εργαζόμενους  
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ 
ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο   ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ                     ΜΥΤΙΛΗΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ