ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Σύσκεψη για την Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής!

Γρ. Μ.Μ.Ε & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ

3:02 μ.μ
Ευρύτατη σύσκεψη για την Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, υπό την προεδρία του Υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τη συμμετοχή στελεχών του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.


Σκοπός της συνάντησης ήταν να βρεθούν οι κατάλληλες συνέργειες και να οργανωθεί η καλύτερη και ευρύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων, ώστε να προχωρήσει η κωδικοποίηση της νομοθεσίας του ΥΝΑΝΠ, με τη δημιουργία κατάλληλης πληροφοριακής υποδομής, ώστε να συγκεντρωθεί η νομοθετική, η κανονιστική και η λοιπή ύλη και να συμπεριληφθεί σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, με εύκολη αναζήτηση. Στόχος επίσης, είναι να δημιουργηθεί σχέδιο Διοικητικής Κωδικοποίησης με εκκαθάριση, συστηματική ταξινόμηση και ενοποίηση των νομοθετικών κειμένων και των κανονιστικών διατάξεων της νομοθεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Το έργο έχει προταθεί για χρηματοδότηση από επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να συσταθούν δύο ομάδες εργασίας, μία από τη Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και μία από τη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, οι οποίες αρχίζουν την προετοιμασία των ενεργειών για τη συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς Χαράλαμπος - Διονύσης Καλαματιανός και Χρήστος Λαμπρίδης, στελέχη της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ, υπηρεσιακά στελέχη και σύμβουλοι του Υπουργείου Ναυτιλίας, καθώς ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.