ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Αλληλεγγύη στους απεργούς της Κώστας Γεωργίου ΑΕ Όχι στη ρατσιστική εργοδοτική τρομοκρατία!

                             102                                                                                       14/6/2017

ΨΗΦΙΣΜΑ
                       
            Από την Τετάρτη 31 Μαΐου οι μετανάστες εργάτες της βιομηχανίας πλαστικών «Κώστας Γεωργίου ΑΕ» στην Αυλώνα, απεργούν ενάντια στην εργοδοτική - ρατσιστική τρομοκρατία. Την Τρίτη 30 Μάη, ο εργάτης Ασίφ Μαχμούντ, που δούλευε στην εταιρία για τέσσερις μήνες και απολύθηκε λίγες μέρες πριν,  πήγε στο εργοστάσιο για να ζητήσει τα χαρτιά της απόλυσης του και το πιστοποιητικό υγείας που είχε δώσει στον εργοδότη όταν προσελήφθη.
Ο εργοδότης αντί να του δώσει τα έγγραφα που ζήτησε, άρχισε να τον χτυπά μαζί με τον γιο του τραυματίζοντας τον. Οι εργάτες κάλεσαν την αστυνομία έκαναν μήνυση και μετά αποφάσισαν να προχωρήσουν σε  απεργία απέναντι στην εργοδοσία που  έχει μακρύ ιστορικό ρατσιστικής μεταχείρισης των εργατών και τρομοκρατίας.
            Η εργοδοσία της επιχείρησης που φτιάχνει πλαστικές και χάρτινες σακούλες για μεγάλες εταιρίες  όπως (Σκλαβενίτη, Βασιλόπουλο, Τζάμπο, Προμηθευτική, Γρηγόρης κλπ) όχι μόνο συμπεριφέρεται ρατσιστικά στους μετανάστες εργάτες, αλλά και παραβιάζει συστηματικά όλα τα στοιχειώδη  εργατικά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
            Έχει βάλει παντού κάμερες και χρησιμοποιεί μεγάφωνα, για να βρίζει συνέχεια χυδαία τους εργάτες. Οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες. Δεν υπάρχει χώρος ξεκούρασης για τους εργάτες, ούτε πόσιμο νερό γι’ αυτούς. Το ζεστό νερό το έχει κλειδώσει το αφεντικό, και υπάρχει μία τουαλέτα ακατάλληλη για 70 άτομα. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε τρείς 8ωρες βάρδιες καθημερινά αλλά και τις Κυριακές, χωρίς να  παίρνουν ούτε ένα ευρώ για υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες. 
            Η εργοδοσία πίστεψε ότι θα ήταν παιχνιδάκι να επιβάλλει την ρατσιστική τρομοκρατία της πάνω στους μετανάστες εργάτες. Διαψεύστηκε όμως μια που χωρίς εξαίρεση, οι πενήντα μετανάστες εργάτες από το Πακιστάν βγήκαν σε απεργία, και  συνεχίζουν απεργιακά μέχρι να δικαιωθούν. 
            Η εργοδοσία αντί να δεχτεί τα δίκαια αιτήματα τους, προχώρησε την Τετάρτη 7 Ιούνη στην κοινοποίηση, σε ακόμη τέσσερις εργαζόμενους τις απολύσεις τους. Πρόκειται για μέλη της εκλεγμένης επιτροπής των εργατών που από την αρχή είναι στον αγώνα και τον οργανώνουν.
            Η νίκη των μεταναστών εργατών στην «Κ. Γεωργίου ΑΕ» θα είναι νίκη για όλους στη μάχη που δίνουμε ενάντια στα Μνημόνια και τα αφεντικά αλλά και ενάντια στον Ρατσισμό και τον Φασισμό.
·       Στηρίζουμε τους απεργούς εργάτες της Κ Γεωργίου ΑΕ μέχρι τη νίκη.
·       Απαιτούμε από την εργοδοσία την άμεση πρόσληψη των απολυμένων και την τήρηση των εργατικών δικαιωμάτων.
·       Καλούμε την κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του να παρέμβουν άμεσα και να επιβάλουν την εργατική νομοθεσία και την τήρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ