ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Συνάντηση Ένωσης Προσωπικού ΛΣ Κυκλάδων με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Σαντορινιό Νεκτάριο!


Σύρος,  30-05-2017
Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ  
Αντιπροσωπεία της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων, αποτελούμενη από τους Αντιπρόεδρο  Ιωαννίδη Κωνσταντίνο, Γεν. Γραμματέα Δέτση Ιωάννη και Μέλος του Δ.Σ Μπερτσιά Αθανάσιο, συναντήθηκε την Πέμπτη 25-05-2017 με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Σαντορινιό Νεκτάριο στο Δημοτικό Μέγαρο Νάξου, καθώς και με τους Γ.Γ ΥΝΑΝΠ Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ Διονύσιο-Χαράλαμπο και Β΄ Υπαρχηγό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο Λ.Σ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ Παναγιώτη και Λιμενάρχη Νάξου Πλωτάρχη Λ.Σ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ Αλέξιο. Η αντιπροσωπεία έθεσε τοπικά προβλήματα που απασχολούν την ευαίσθητη γεωγραφικά, περιοχή των Κυκλάδων η οποία αποτελεί και βασικό τουριστικό  προορισμό.


Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την επάρκεια του προσωπικού των Λιμενικών Αρχών Κυκλάδων, μετά τη θέσπιση του ΠΔ 81/2014, για τη μείωση των οργανικών θέσεων όπου από την Ένωση μας τονίστηκε η σημαντικότητα επαρκούς στελέχωσης των Υπηρεσιών μας ενόψει  Συμβουλίου Μεταθέσεων και αποφοίτησης της τελευταίας εκπαιδευτικής σειράς Λιμενοφυλάκων, δεδομένου ότι κατά τη θερινή περίοδο οι Κυκλάδες δέχονται μεγάλο και σημαντικό όγκο επισκεπτών, γεγονός που αποτελεί για τη χώρα μας βασικό Πυλώνα Ανάπτυξης, δημιουργώντας παράλληλα την υποχρέωση εδραίωσης, εκ μέρους της πολιτείας, του αισθήματος ασφάλειας και παρεχομένων υπηρεσιών, προς όλους.

              Σε συνέχεια προγενέστερης συνάντησης και συζήτησης του θέματος με κ.κ ΥΝΑΝΠ και Αρχηγό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, τονίσθηκε εκ νέου ότι σκοπός της  Ένωσης Κυκλάδων είναι η επίτευξη της επαναξιολόγησης των δεδομένων, προκειμένου εντός των επιτρεπτών πλαισίων των υφισταμένων δημοσιονομικών συνθηκών, να  επέλθει επαύξηση των οργανικών θέσεων σε περιοχές που οι αντικειμενικές καταστάσεις επιβάλλουν τούτο (ενδεικτικά αναφέρεται η Λιμενική Αρχή Τήνου, με οργανική σύνθεση Καλλικράτη  20 στελέχη και πραγματικές ανάγκες υπέρμετρες, που καθιστούν πλήρως ανεπαρκή την προβλεπόμενη από τον Καλλικράτη δύναμη) .  
             Ετέθησαν θέματα αφορώντα τα Πλωτά Μέσα των Κυκλάδων (επαρκή στελέχωση, απρόσκοπτη συμπλήρωση χρόνου Υπηρεσίας) τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.  
              Συζητήθηκε η περίπτωση επιπλέουσας μοριοδότησης (Π.Δ 33/09) σε στελέχη που υπηρετούν σε Λιμενικές Αρχές, όπου η παραμονή τους τυγχάνει δυσμενής από απόψεως κόστους διαβίωσής (Μύκονος-Θήρα), έλλειψης δομών και υπηρεσιών υγείας (Φολέγανδρος-Ίος-Αμοργός-Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος-Κύθνος) , με σκοπό να δοθεί κίνητρο ώστε οι Υπηρεσίες αυτές να καταστούν επιλέξιμες.
              Τέλος εθίγησαν ζητήματα που αφορούν γενικότερα το προσωπικό του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ και συγκεκριμένα η πρόβλεψη, στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ, για τη θέσπιση της εισαγωγής στελεχών στο Λιμενικό Σώμα, μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων και ειδικότερα η ανέλιξη/μετεξέλιξη των Λιμενοφυλάκων μέσα από τους κόλπους του Λιμενικού Σώματος, στα πρότυπα της Ελληνικής Αστυνομίας.
  
Ο κ. Σαντορινιός  συζήτησε προσεκτικά και διεξοδικά όλα τα θέματα που ετέθησαν και δεσμεύτηκε να τα εξετάσει με τον πιο εποικοδομητικό και πρόσφορο τρόπο.

                                                                         ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ
               Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


       ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ Ιωάννης                                                         ΔΕΤΣΗΣ   Ιωάννης