ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Αποτελέσματα συνάντησης με τον Τομεάρχη Ναυτιλίας του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Σπύρο Δανέλλη...

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

www.limenikanea.gr-αναδημοσίευση


  Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/Ε/90/17 


Σε συνέχεια των ενημερωτικών επαφών και συναντήσεων που πραγματοποιεί το Προεδρείο της ΠΕΑΛΣ με τους Τομεάρχες Ναυτιλίας των πολιτικών κομμάτων σας ενημερώνουμε ότι συναντηθήκαμε με τον Τομεάρχη Ναυτιλίας του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Σπύρο Δανέλλη. 
Με τον κ. Δανέλλη συζητήσαμε αφενός για τα ζητήματα που απασχολούν τον Οργανισμό που υπηρετούμε και τα στελέχη Λ.Σ. και αφετέρου για το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου του ΥΝΑΝΠ «Ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις», όπως αυτό έχει μέχρι στιγμής διαμορφωθεί μετά την προσθήκη σημαντικού αριθμού νέων άρθρων, καταθέτοντας τις απόψεις και τις προτάσεις μας, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα αιτήματά μας όπως: η συμμετοχή εκπροσώπου και της ΠΕΑΛΣ στα ανακριτικά Συμβούλια και στο ΔΣ ΤΑΛΣ, τα κριτήρια τοποθέτησης Αξιωματικών Λ.Σ. σε θέσεις εξωτερικού, η βαθμολογική εξέλιξη Αξιωματικών Λ.Σ., η πρόωρη συνταξιοδότηση και η εισαγωγή Αξιωματικών Λ.Σ. μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων και η πρότασή μας για εισαγωγή μέσω ΑΣΕΠ. Επιπλέον τονίσαμε ότι σε κάθε περίπτωση παραμένουμε αντίθετοι στην υποβάθμιση του σημερινού μορφωτικού επιπέδου των Αξιωματικών Λ.Σ. όπως αυτό επιχειρείται αφού κατά την άποψή μας δεν υπάρχει ούτε η κατάλληλη κτιριακή υποδομή, ούτε η κατάλληλη εκπαιδευτική ύλη, ούτε το κατάλληλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και εκπαιδευτικό προσωπικό για την επιχειρούμενη εφαρμογή εισαγωγής μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων. 

Από την πλευρά του ο Τομεάρχης Ναυτιλίας του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κ. Δανέλλης δήλωσε ότι είναι αδιαμφισβήτητη η πολύτιμη προφορά του Λ.Σ. και των στελεχών του, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και οι υπερβάσεις μας με στόχο την προσφορά άρτιων υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο και την ναυτιλία μας και μας διαβεβαίωσε ότι το ΠΟΤΑΜΙ στέκεται δίπλα στα προβλήματα που απασχολούν τον Οργανισμό, τους Αξιωματικούς Λ.Σ. αλλά και το σύνολο του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ως εκ τούτου και μέχρι την κατάθεση του εν λόγω σχεδίου νόμου και μετά τη μελέτη σχετικού υπομνήματός μας, θα ακολουθήσουν νέες συναντήσεις προκειμένου επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επεσήμανε δε ότι το ζήτημα της πρόωρης συνταξιοδότησης των Αξιωματικών Λ.Σ. το οποίο θίξαμε κατά την συζήτησή μας κι έχει επισημανθεί αρκετές φορές και από το ΠΟΤΑΜΙ και η αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης αποτελεί, ιδιαίτερα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, μείζονος σημασίας ζήτημα. 

Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γενικός Γραμματέας 
Σπυρίδων Π. ΠΑΣΣΑΚΟΣ                   Ιωάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ