ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Έσβησε η πυρκαγιά στο οχηματαγωγό ανοιχτά της Ρόδου!

Η Εφημερίδα των Συντακτών-Αναδημοσίευση

oximatagogo.jpg

Σώοι και οι 32 επιβαίνοντες | EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ

Σβήστηκε το πρωί της Παρασκευής, η φωτιά που προκλήθηκε την Πέμπτη στο μηχανοστάσιο του φορτηγού-οχηματαγωγού πλοίου «MED STAR» σημαίας Κύπρου, δυο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου και που ανάγκασε 20 άτομα από τα 32 που επέβαιναν σε αυτό να το εγκαταλείψουν με σωστική λέμβο.

Το πλοίο ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο της Ρόδου βορειοανατολικά του νησιού, ενώ όλοι οι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους. Το μεσημέρι αναμένεται να προσεγγίσει το πλοίο πυροσβεστικό πλοιάριο προκειμένου στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος να επιβιβασθούν σε αυτό για ενδελεχή έλεγχο και εκτίμηση της κατάστασης.
Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ρόδο για Σαντορίνη και Πειραιά, με 30 μέλη πλήρωμα και δύο οδηγούς φορτηγών, όλοι Ελληνες, ενώ μετέφερε 33 φορτηγά αυτοκίνητα.
Στο πλοίο παρέμειναν αρχικά 12 μέλη πληρώματος προκειμένου να επιχειρήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που τέθηκε τελικά υπό έλεγχο, ενώ οι υπόλοιποι 20 επιβαίνοντες επιβιβάστηκαν σε σωστική λέμβο, η οποία ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι Μανδρακίου της Ρόδου.
Στην περιοχή παραμένουν τρία ρυμουλκά και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου.