ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

ΤΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

 WWW.LIMENIKANEA.GR

ΑΝΑΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ
Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/Ε/91/17 


Σε συνέχεια των ενημερωτικών επαφών και συναντήσεων που πραγματοποιεί το Προεδρείο της ΠΕΑΛΣ με τους Τομεάρχες Ναυτιλίας των πολιτικών κομμάτων σας ενημερώνουμε ότι συναντηθήκαμε με την Τομεάρχη Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ κα Φραντζεσκάκη Αναστασία. 
Στην κα Φραντζεσκάκη θέσαμε ζητήματα που απασχολούν τον Οργανισμό που υπηρετούμε και τα στελέχη Λ.Σ., ενώ παράλληλα επιχειρηματολογήσαμε αναφορικά με τις υφιστάμενες διατάξεις που περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου του ΥΝΑΝΠ «Ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα, θέματα πολιτικού προσωπικού, συμπλήρωση διατάξεων για τα λιμενικά έργα και άλλες διατάξεις», όπως αυτό έχει μέχρι στιγμής διαμορφωθεί μετά την προσθήκη σημαντικού αριθμού νέων άρθρων, καταθέτοντας τις απόψεις και τις προτάσεις μας. 

Συγκεκριμένα, επικεντρωθήκαμε στα αιτήματά μας για τη συμμετοχή και εκπροσώπου της ΠΕΑΛΣ στα ανακριτικά Συμβούλια, για τη συμμετοχή και εκπροσώπου της ΠΕΑΛΣ στο Δ.Σ. ΤΑΛΣ, για τα κριτήρια τοποθέτησης Αξιωματικών Λ.Σ. σε θέσεις εξωτερικού, για την βαθμολογική εξέλιξη Αξιωματικών Λ.Σ., για την πρόωρη συνταξιοδότηση των Αξιωματικών ΛΣ και την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης – λαμβανομένων υπόψη της οικονομικής κατάστασης της Χώρας και των ασαφών κριτηρίων βάσει των οποίων κρίνονται οι Αξιωματικοί – για την αντίθεση μας στην εισαγωγή Αξιωματικών Λ.Σ. μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων και την πρότασή μας για εισαγωγή μέσω ΑΣΕΠ. Επιπλέον τονίσαμε ότι σε κάθε περίπτωση παραμένουμε αντίθετοι στην υποβάθμιση του σημερινού μορφωτικού επιπέδου των Αξιωματικών Λ.Σ. όπως αυτό επιχειρείται αφού κατά την άποψή μας δεν υπάρχει ούτε η κατάλληλη κτιριακή υποδομή, ούτε η κατάλληλη εκπαιδευτική ύλη, ούτε το κατάλληλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και εκπαιδευτικό προσωπικό για την επιχειρούμενη εφαρμογή εισαγωγής μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων. 

Παράλληλα επισημάναμε την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης για τους Αξιωματικούς που είναι ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ αλλά και την δυσφορία μας σε ότι αφορά: το σχέδιο νόμου, καθώς σε αρκετά άρθρα αυτού και κυρίως στα περί μεταθέσεων, απαιτείται η έκδοση αρκετών π.δ., την καθιέρωση των ενιαίων θέσεων μόνο για τους Αξιωματικούς απευθείας κατάταξης και την αφαίρεση του άρθρου περί αναβάθμισης των πτυχίων των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και τέλος την δημιουργία Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου με αυξημένες αρμοδιότητες, οι οποίες κατά την άποψή μας έρχονται σε σύγκρουση με τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, δημιουργώντας παράλληλα προβλήματα καθώς η δράση της θα αφορά ένα ένστολο στρατιωτικά συντεταγμένο Σώμα Ασφαλείας και πιθανώς να οδηγεί στην κατάργηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Σε κάθε περίπτωση παραμείναμε επιφυλακτικοί μέχρι την ενημέρωσή μας αρμοδίως επ’ αυτού. 

Τέλος, μεταφέραμε ένα πάγιο αίτημα όλων των συναδέλφων των Υπηρεσιών που το νέο Προεδρείο της ΠΕΑΛΣ μέχρι σήμερα έχει επισκεφτεί και δεν είναι άλλο από την αναγκαιότητα ενίσχυσης των Υπηρεσιών και κυρίως της «πρώτης γραμμής» του Ανατολικού Αιγαίου. Ένα αίτημα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την επιτακτική ανάγκη αύξησης των οργανικών θέσεων. 

Από την πλευρά της η Τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ κα Φραντζεσκάκη αναγνώρισε το έργο και την πολύτιμη προφορά του Λ.Σ. και των στελεχών του στο κοινωνικό σύνολο και την ναυτιλία. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται δίπλα στα προβλήματα καθιστώντας σαφή την πρόθεση επίλυσής τους, ενώ μας διαβεβαίωσε ότι ανέκαθεν στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν τον Οργανισμό, τους Αξιωματικούς Λ.Σ. αλλά και το σύνολο του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Ιδιαίτερα δε επεσήμανε ότι είναι θετικά διακείμενη προς τα αιτήματά μας για τα οποία μετά την μελέτη και σχετικού υπομνήματός μας θα ακολουθήσει εκ νέου συνάντηση. 


Για το Δ.Σ. 
Ο Πρόεδρος                                               Ο Γενικός Γραμματέας 
Σπυρίδων Π. ΠΑΣΣΑΚΟΣ                            Ιωάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ