ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

" Καλούμε τους σπουδαστές, τους καθηγητές, τους ναυτεργάτες, να αγωνιστούμε για: Αποκλειστικά – Ενιαία – Δημόσια – Δωρεάν Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση, για δουλειά με ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση για όλους, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας"!!!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ
ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Π.Ε.Μ.Ε.Ν.)

Πειραιάς  13  Ιούνη  2017


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


Η διαχρονική υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης που συνεχίζεται και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, με  τα οξυμμένα προβλήματα από ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, τις αδιαφανείς διαδικασίες στα κονδύλια του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης, στρώνουν το έδαφος στα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι η ίδρυση της Arab Marine Academy, προέρχεται από τη σύμπραξη του City Unity και του Αραβοελληνικού Επιμελητηρίου, ανακοινώθηκε επίσημα σε δεξίωση που έγινε στο πλοίο AIDA και όπως δήλωσε εκπρόσωπος της θα λειτουργεί για την παραγωγή Πλοιάρχων, Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων κά.
Η βρώμικη προπαγάνδα που αναπτύσσεται ότι η δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση μπορούν να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά και να βελτιώνονται και οι δύο, αποτελεί απάτη υπηρετεί τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου για την αναπαραγωγή φτηνού εργατικού δυναμικού με αναλώσιμες γνώσεις.
Επιδιώκουν  την διεύρυνση του διεθνές παρασιτικού κυκλώματος που απομυζά τεράστια κέρδη από την παραγωγή διπλωμάτων, πιστοποιητικών  και για τις θέσεις εργασίας σε βάρος των ναυτεργατών.
Η αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης αφορά το σύνολο των ναυτεργατών όλων των ειδικοτήτων,
καλούμε τους σπουδαστές, τους καθηγητές, τους ναυτεργάτες, να αγωνιστούμε για:
Αποκλειστικά – Ενιαία – Δημόσια – Δωρεάν Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση, για δουλειά με ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση για όλους, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΕΝ