ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Του Χρήστου Πασχαλάκη: ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ!

PROS PEIRATIKOI@YAHOO.GR -   ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Του Χρήστου Πασχαλάκη                                                                         12-6-2017

Την βιτρίνα αλλά και την πρώτη γραμμή καθήκοντος του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, αποτελούν δίκαια και χωρίς καμία απολύτως αμφισβήτηση, τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών, οι ειδικές δυνάμεις (ΜΥΑ-ΚΕΑ) και τα πληρώματα των εναέριων μέσων (διασώστες, χειριστές, σύνδεσμοι). Όλα τα αφιερώματα στα ΜΜΕ αφορούν αυτές τις κατηγορίες συναδέλφων, όλες οι επιτυχίες του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ είναι από αυτούς και από τα γραφεία ασφαλείας.
Σε κάθε Λιμενική Αρχή όμως, υπάρχουν – υπηρετούν και οι καθημερινοί ήρωες του Σώματος μας, οι «γραφιάδες», οι οποίοι βρίσκονται σ’ ένα διαρκή και ατελείωτο πόλεμο με το τέρας της γραφειοκρατίας που μαστίζει φυσικά και το Σώμα μας, παραμένοντας στην αφάνεια και πίσω από στοίβες φακέλων και χαρτιών, δίνοντας όμως καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό για την Υπηρεσία.

Είναι αυτοί οι συνάδελφοι, οι οποίοι δεν θα δουν ποτέ να εκδίδεται δελτίο τύπου για την δουλειά που προσφέρουν, κανένα ΜΜΕ δεν θ’ ασχοληθεί μαζί τους, δεν θ’ ακούσουν ποτέ ένα μπράβο, δεν θα πάρουν συγχαρητήρια, δεν θα σημειώσουν καμία μεγάλη ή μικρή «επιτυχία», διότι η εργασία τους θεωρείται ως δεδομένη.
Οι συνάδελφοι όμως των γραφείων όπως μικρών σκαφών (λεμβολόγια) και γενικής αστυνομίας, είναι εκείνοι που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την εξυπηρέτηση καθημερινά δεκάδων πολιτών, είναι εκείνοι που θ’ ακούσουν την γκρίνια και τα παράπονα των συναλλασσόμενων, είναι αυτοί που δεν έχουν το δικαίωμα λάθους ούτε εκ παραδρομής, είναι εκείνοι που θα εκδώσουν πάσης φύσης άδεια – πάρεργο για οποιαδήποτε δραστηριότητα στη θάλασσα αλλά και στη χερσαία αρμοδιότητα μας. Οι συνάδελφοι των γραφείων δικαστικών είναι εκείνοι που επιβάλλουν τις κυρώσεις, είναι αυτοί που θα διαπληκτιστούν με τους πολίτες για τα δυσβάσταχτα και δυσανάλογα πολλές φορές πρόστιμα, είναι αυτοί που θα αντικρούσουν δικηγόρους και φυσικά οφείλουν να γνωρίζουν τη νομοθεσία καλύτερα και από νομικούς συμβούλους. Οι συνάδελφοι των γραφείων διαχείρισης, οι οποίοι χωρίς να έχουν γνώσεις – πτυχίο οικονομικών ή λογιστικής, είναι εκείνοι που διαχειρίζονται, εισπράττουν, εκκαθαρίζουν, καταθέτουν, φυλάγουν χιλιάδες ευρώ, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.
Για όλους τους προαναφερόμενους συναδέλφους, αλλά και γι’ αυτούς που υπηρετούν σε όλα τα υπόλοιπα γραφεία που δεν έχω αναφέρει, η καθημερινή ψυχολογική φόρτιση είναι πολύ μεγάλη και μεταφέρεται στην οικογένεια και στην προσωπική τους ζωή, το δικαίωμα λάθους μηδενικό, οι προθεσμίες διεκπεραίωσης των υποθέσεων ασφυκτικές, η πίεση των πολιτών τεράστια και πάντα τελούν υπό τον φόβο της διενέργειας ΕΔΕ και πειθαρχικού παραπτώματος. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανεκπαίδευτοι, χωρίς εξειδίκευση (μιας και δεν υπάρχει), με νομοθεσίες που συνεχώς αλλάζουν – τροποποιούνται, προσπαθούν από μόνοι τους να ενημερώνονται για τις όποιες αλλαγές προκύπτουν. Είναι αυτοί που βγάζουν ασπροπρόσωπη καθημερινά την Υπηρεσία και τον Λιμενάρχη τους.
Αποτελούν την ραχοκοκαλιά κάθε Λιμενικής Αρχής. Είναι αξιέπαινοι και τους αξίζουν απεριόριστα συγχαρητήρια για το έργο και την προσφορά τους στο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και στους Έλληνες πολίτες.