ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
peiratikoi@yahoo.gr

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Απεργία - Αποχή από το καθήκον της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Πειραιάς, 21 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την Απεργία - Αποχή της ΑΔΕΔΥ καλύπτονται άπαντες να απέχουν
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ παραδίδουμε τα φύλλα αξιολόγησης στα πρωτοβάθμια σωματεία μας
Σε συνέχεια της από 21/3/2017 Ανακοίνωσης μας σχετικά  με την Απεργία –Αποχή από τη διαδικασία της Αξιολόγηση που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και γνωστοποίησε εξωδίκως στις 16/3/2017 προς το ελληνικό δημόσιο, καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν με το ίδιο σθένος την απεργία-αποχή από κάθε στάδιο της διαδικασίας αξιολόγησης.

Η λεγόμενη «αξιολόγηση» δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των Δημοσίων Υπαλλήλων, ώστε οι ίδιοι και οι κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για τα λαϊκά στρώματα. Δεν έχει ως σκοπό την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ή την εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην υποβάθμιση αυτών των υπηρεσιών.
Η νέα δήθεν αξιολόγηση προβλέπει ατομικές επιβραβεύσεις και τιμωρίες. Η «καλή βαθμολογία» του υπαλλήλου θα αποτελεί κριτήριο για την ανάληψη θέσεων ευθύνης και συνεπώς για μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές. Υπάλληλοι που θα βαθμολογούνται με άριστα θα μπορούν να εξελίσσονται ταχύτερα στην μισθολογική κλίμακα, ενώ αντίθετα, όσοι κρίνονται ως «ανεπαρκείς» κινδυνεύουν με αναστολή της αυτόματης μισθολογικής τους εξέλιξης.
Ενώ δεν είναι αντιληπτό με ποια κριτήρια θα αξιολογηθούμε όταν η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε καθημερινά είναι η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, η έλλειψη υποδομών και μέσων, οι μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και η απαξίωσή μας ως εργαζόμενων, ηθικά και μισθολογικά.

Η νέα αξιολόγηση, ο νόμος για την κινητικότητα, ο οποίος προβλέπει, μεταξύ άλλων, και υποχρεωτική μετακίνηση υπαλλήλων, τα νέα οργανογράμματα, τα περιγράμματα θέσεων και η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας κάθε μορφής (συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, ωρομίσθιοι, «ωφελούμενοι» του ΟΑΕΔ, συμβασιούχοι έργου κ.λπ.), διαμορφώνουν μια νέα εργασιακή πραγματικότητα στο δημόσιο τομέα με μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της εργασίας, υποχρεωτικές μετακινήσεις, ακόμη και απολύσεις.
- Η απεργία της ΑΔΕΔΥ είναι απολύτως νόμιμη και δεν υπάρχει καμιά περίπτωση πειθαρχικής συνέπειας για τους συναδέλφους που συμμετέχουν.
- Καλύπτονται άπαντες οι Υπάλληλοι,  Προϊστάμενοι Τμημάτων, Διευθύνσεων και Γενικών Διευθύνσεων, είτε είναι μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., είτε όχι, να απέχουν από κάθε διαδικασία Αξιολόγησης.
- Κανένας συνάδελφος δεν αξιολογεί ούτε τον προϊστάμενό του, ούτε τον υφιστάμενό του και δεν υπογράφει τα έντυπα μετά τη συμβουλευτική συνέντευξη με τον προϊστάμενο, ούτε μετά την ολομέλεια τμήματος/διεύθυνσης.
- Στις ολομέλειες τμήματος - διεύθυνση
ς παρεμβαίνουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία - ΠΟΥΕΝ – Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για να εξηγήσουν τι κρύβουν οι νόμοι «αξιολόγησης», κινητικότητας, τα οργανογράμματα κλπ.
- ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι συμμετέχουμε στην απεργία-αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης και παραδίδουμε τα έντυπα αξιολόγησης στα πρωτοβάθμια σωματεία μας, τα οποία διατηρούνται στη διάθεση της ΠΟΥΕΝ και της ΑΔΕΔΥ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!
ΑΠΕΧΟΥΜΕ από τη δήθεν ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ και 
την ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στην πράξη.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ και ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος
Ζωή Πεντότη
Ο Γενικός Γραμματέας
Βασίλης Παπαδημητρίου