ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Απάντηση των κ.κ Χρυσινα και Φύκα...

 pros peiratikoi@yahoo.gr                                                                22-5-2017

Θέμα: «Ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο της ΠΕΑΛΣ για την αυθαίρετη και αντικαταστατική έγγραφη ειδοποίηση που δημοσιοποιήθηκε»

Κύριε Πρόεδρε του ΔΣ/ΠΕΑΛΣ (κ. Πλοίαρχε ΛΣ Πασσάκο Σ.),


Έκπληξη μας προκαλεί η αυθαίρετη και κατά παράβαση του Καταστατικού της ΠΕΑΛΣ «έγγραφη ειδοποίηση» που μας αποστείλατε, χωρίς καμία νομιμοποιητική βάση, κατ’ επίκληση άρθρων του καταστατικού μη συναφών με το θέμα, εγείροντας ζητήματα που στοιχειωδώς στερούνται απόδειξης. Για λόγους αρχής, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και το γεγονός ότι παραβήκατε την ρητή υποχρέωση που ορίζει το καταστατικό όλα τα έγγραφα της ΠΕΑΛΣ να συνυπογράφονται απαραιτήτως και από τον Γενικό Γραμματέα (ενέργειά σας η οποία από τον συνδυασμό των άρθρων 12 και 19 του καταστατικού είναι ελεγκτέα, εν αντιθέσει με την δική μας «περίπτωση» η οποία δεν αποτελεί αντικείμενο πειθαρχικού ελέγχου αφού δεν συντρέχουν οι, εκ του καταστατικού, οριζόμενες προϋποθέσεις).

Παράλληλα, απορίες και ερωτηματικά δημιουργούνται από την κίνησή σας, να απευθύνετε την «ειδοποίηση» μόνο σε εμάς και όχι στο σύνολο των 6 μελών του ΔΣ που δεν παραβρέθηκαν (ο καθένας για τους δικούς του λόγους) στην πραγματοποιηθείσα συγκέντρωση, την σκοπιμότητα της οποίας δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Αντιλαμβάνεστε βεβαίως, ότι, εκ του αποτελέσματος και ιδιαίτερα μετά και την ευρεία δημοσιοποίηση του θέματος, η κίνηση αυτή δίνει την αίσθηση προσπάθειας να θιγεί η τιμή και η υπόληψή μας και στρεβλώνει την εικόνα της ΠΕΑΛΣ προς τα μέλη και τους τρίτους. Φυσικά, στο πλαίσιο της συνεννόησης, της συναδελφικότητας και της συνδικαλιστικής αλληλεγγύης, θα μπορούσατε να είχατε επικοινωνήσει προηγούμενα μαζί μας και όλα τα παραπάνω να είχαν αποφευχθεί.

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη «έγγραφη ειδοποίηση» αποτελεί μέρος μιας τακτικής απροκάλυπτης τρομοκράτησης και εκφοβισμού, ως απάντηση στις συνδικαλιστικές ενστάσεις που κατά καιρούς έχουμε διατυπώσει καθώς δεν θα άρμοζε στο συνδικαλιστικό-συναδελφικό πνεύμα και κατ’ ουσίαν θα έπληττε την ίδια την Ένωση και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων προς αυτή.

Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε την αγωνία σας, από την θέση του Προέδρου, για την εικόνα συνδικαλιστικής συρρίκνωσης που παρουσίασε η ΠΕΑΛΣ στην πρόσφατη συγκέντρωση και την μηδαμινή συμμετοχή που διαπιστώθηκε από το σχετικό φωτογραφικό υλικό (παραβρέθηκαν μόνο 5 από τα 11 μέλη του ΔΣ και μόνο 2-3 απλά μέλη). Ίσως αυτή να είχε αποτραπεί ή να είχε περιοριστεί αν κατ’ ελάχιστο είχατε προβλέψει ως Πρόεδρος να συγκαλέσετε το Διοικητικό Συμβούλιο για να συζητηθεί και οργανωθεί η συμμετοχή και η μαζική κινητοποίηση της ΠΕΑΛΣ στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η καλή προαίρεση, η συνεννόηση και ο σεβασμός στις μειοψηφίες και στον συνδικαλιστικό αντίλογο, μέσα από τα συντεταγμένα όργανα και τις θεσμοθετημένες διαδικασίες της ένωσης, αποτελούν τους μόνους παράγοντες που μπορούν να θέσουν τις βάσεις για την εξασφάλιση της αποτελεσματικότητας.

Μάταια και άδικα αναζητείτε τις ευθύνες στα πρόσωπά μας.

Για την συνδικαλιστική μας δράση, διαδρομή και συνέπεια, λογοδοτούμε - και θα λογοδοτούμε καθημερινά - στα μέλη της Ένωσης, την εντολή γνήσιας εκπροσώπησης των οποίων, τιμούμε σταθερά και αταλάντευτα, με τον προσήκοντα, κατά περίπτωση, τρόπο.

Τα μέλη του ΔΣ/ΠΕΑΛΣ
Χρυσίνας Γεώργιος, Αντιπλοίαρχος ΛΣ
Φύκας Γεώργιος, Πλωτάρχης ΛΣ