ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

"Συγχαρητήρια στους συναδέλφους μας ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ιωάννη και ΚΑΘΟΠΟΥΛΗ Νικόλαο"!

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΝΟΜΟΥ ΔΩΔ/ΣOY
Ρόδος,   04 Μαΐου
Αρ. Πρ.:  4 /2017




Η ΕΠΛΣ Δωδεκανήσου αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συγχαρητήρια της στους συναδέλφους Επικελευστή ΛΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ιωάννη και Επικελευστή Λ.Σ ΚΑΘΟΠΟΥΛΗ Νικόλαο για τη συμβολή τους στη διάσωση συνανθρώπου μας .



Συγκεκριμένα ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες την 24-4-2017, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό 27χρονης αλλοδαπής αγνοούμενης κολυμβήτριας, η οποία πρωινές ώρες χθες εκίνησε τον κολυμβητικού περίπλου ν. Τέλενδου – ν. Καλύμνου και έκτοτε αγνοείτε. Άμεσα δύο (02) περιπολικά σκάφη της οικείας Λιμενικής Αρχής απέπλευσαν προς αναζήτηση της αγνοούμενης. Η 29χρονη εντοπίστηκε από τα ανωτέρα σκάφη στη βραχώδη περιοχή «ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ» αλλά λόγω της βραχώδους περιοχής και των δυσμενών καιρικών συνθηκών (ΒΔ 6 BF με ισχυρή αποθαλασσιά) δεν κατέστει δυνατή η προσέγγιση της.  Άμεσα ο Επικελευστής Λ,Σ ΚΑΘΟΠΟΥΛΗΣ Νικόλαος πέφτοντας στην θάλασσα πλησίασε στην βραχώδη περιοχή, προσέγγισε την αγνοούμενη και αφού της παρείχε άμεσα τις πρώτες βοήθειες μετέφερε υποβοηθώντας την σε ασφαλές σημείο ενώ ο Επικελευστής Λ,Σ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ιωάννης με την εμπειρία του και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες κατάφερε   να καταστεί δυνατή η προσέγγιση τους  από ΠΛΣ υπηρεσίας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο λιμένα Μυρτιών ν. Καλύμνου και στη συνέχεια διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Καλύμνου «ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ» για την παροχή των πρώτων
 Ενέργειες σαν των συναδέλφων μας αναδεικνύουν ότι η προσφορά των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ είναι  πάντα με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία του πολίτη.
Για το Δ.Σ
Ο  Πρόεδρος
ΣΑΜΑΡΑΣ Ευστάθιος
Ο   Γεν. Γραμματέας 
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος