ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ!

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

WWW.NEWSIT.GR-ΑΝΑΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ

Βομβιστής αυτοκτονίας πίσω από το μακελειό στο Manchester Arena - Εικόνες τρόμου

- Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά κοντά στην έξοδο του συναυλιακού χώρου
- Η βόμβα είχε καρφιά, βίδες και μπουλόνια για να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα
- Αναστέλλεται η προεκλογική εκστρατεία στη Βρετανία σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 8ης Ιουνίου
- Φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί
- Συγκλονιστικές εικόνες και video ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης και όσα ακολούθησαν
- Δείτε Live εικόνα
- Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από το live blog του newsit.gr

Φόβος, τρόμος, πανικός. Η Αριάνα Γκράντε, μια νεαρή καλλιτέχνης με απήχηση στους εφήβους, μόλις έχει καληνυχτίσει το Μάντσεστερ και το κοινό που βρέθηκε στην Manchester Arena για να παρακολουθήσει τη συναυλία της. Και τότε, ακούγεται ένας μεγάλος θόρυβος. Ήταν η έκρηξη που αιματοκύλησε το Μάντσεστερ.
Μια νέα τρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία και ενώ οι πληγές απ’ όσα έγιναν πριν από μόλις μερικούς μήνες στο Λονδίνο και στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ παραμένουν ανοιχτές. Ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για 19 νεκρούς και τουλάχιστον 50 τραυματίες αλλά υπάρχουν φόβοι πως θα αυξηθεί. Η βρετανική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή μίλησε για τρομοκρατική επίθεση και η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου ουσιαστικά αναβάλλεται.
ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ live blog του newsit.gr
Τελευταία ενημέρωση : 2017/05/23 08:10
είδος από :
  Δεν έχουν γίνει γνωστές οι ταυτότητες των θυμάτων
Τα στοιχεία των θυμάτων από την χθεσινοβραδινή αιματηρή έκρηξη στο στάδιο του Μάντσεστερ έχουν γίνει γνωστά, όπως επίσης και τα στοιχεία των τραυματιών.
Δεν έχουν γίνει συλλήψεις.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ / The Guardian
)
  Ο πανικός έκανε τα ρούχα... ύποπτο αντικείμενο!
Η αστυνομία της Περιοχής Μάντσεστερ προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο αντικείμενο αρκετές ώρες μετά την έκρηξη, και αργότερα δήλωσε ότι ήταν ρούχα που είχαν εγκαταλειφθεί κοντά στο στάδιο.
  Η στιγμή της έκρηξης! Πανικός και ουρλιαχτά – Video ντοκουμέντο
Ο κόσμος που ήταν στη συναυλία της 23χρονης Αμερικανίδας τραγουδίστριας, είχε σηκωθεί όρθιος και ετοιμαζόταν να αποχωρήσει. Νέοι άνθρωποι που μόλις είχαν περάσει μια βραδιά γεμάτη κέφι και τραγούδι.Μέχρι που ακούστηκε ένας δυνατός τρόπος. Στο video ακούγεται αμέσως μετά μια κοπέλα να ρωτάει τι συμβαίνει, ενώ στο επάνω διάζωμα κόσμος αρχίζει να τρέχει πανικόβλητος και ακούγονται ουρλιαχτά. «Ω Θεέ μου» ακούγεται να λέει, ξαναρωτά τι συμβαίνει και τότε βλέπει κάτι που την τρομοκρατεί και βάζει τις φωνές.
)
  Τηλεφωνική γραμμή για τους συγγενείς
Η αστυνομία του Μάντσεστερ έδωσε στην δημοσιότητα ειδική τηλεφωνική γραμμή για τους συγγενείς και τους φίλους, όσων βρίσκονταν χθες το βράδυ στο στάδιο, όπου έγινε η αιματηρή έκρηξη.
Ο τηλεφωνικός αριθμός που δόθηκε στην δημοσιότητα είναι ο ακόλουθος: 0161 856 9400
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ / The Guardian
  Ενός λεπτού σιγή
Το Κοινοβούλιο στην Αυστραλία τήρησε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της χθεσινοβραδινής αιματηρής έκρηξης στο στάδιο του Μάντσεστερ.
“Το περιστατικό αυτό, της επίθεσης είναι ελεεινά εγκληματικό και τρομακτικό γιατί όπως φαίνεται είχε ως στόχο εφήβους. Πρόκειται για μία επίθεση κατά της αθωότητας. Σίγουρο δεν υπάρχει χειρότερο έγκλημα, από αυτό, της δολοφονίας παιδιών. Είναι μία άμεση και βάρβαρη επίθεση κατά νέων ανθρώπων και κατά της ελευθερίας, σε ολόκληρο τον κόσμο,” δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ / The Guardian
  Συγκλονισμένη η Αριάνα Γκράντε
Συγκλονισμένη από την τρομοκρατική επίθεση στο Manchester Arena η δημοφιλής τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε. Η 23χρονη καλλιτέχνης είχε μόλις αποχαιρετίσει το κοινό της όταν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει το θάνατο 19 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 50.
Η νεαρή τραγουδίστρια δεν τραυματίστηκε και την απομάκρυναν άμεσα από τον συναυλιακό χώρο. Λίγες ώρες μετά το μακελειό, έστειλε μήνυμα στους θαυμαστές της μέσα από τον λογαριασμό της στο twitter.
«Είμαι συγκλονισμένη από τα βάθη της καρδιάς μου. Λυπάμαι πολύ. Δεν έχω λόγια», έγραψε.
  Πανηγυρίζουν οι τζιχαντιστές για την επίθεση
Υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους γιόρτασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την έκρηξη που έγινε με 19 θύματα σε στάδιο στο Μάντσεστερ, παρά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει επίσημη ανάληψη ευθύνης από τους τζιχαντιστές.Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι διαχειρίζεται την έκρηξη ως ύποπτη “τρομοκρατική ενέργεια.”
Διαβάστε περισσότερα εδώ
  Κινητοποιήθηκαν οι κάτοικοι του Μάντσεστερ
Όπως γίνεται γνωστό από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι κάτοικοι στο Μάντσεστερ έχουν κινητοποιηθεί μετά την αιματηρή έκρηξη στο στάδιο και προσφέρουν την βοήθεια τους, για την μεταφορά τραυματιών.
Ο σταθμός του μετρό Βικτόρια που βρίσκεται στην περιοχή έκλεισε αμέσως μετά την έκρηξη κι αναμένεται να παραμείνει κλειστός στη διάρκεια της ημέρας, με πολλούς ανθρώπους να παραμένουν στα κεντρικά σημεία της περιοχής, χωρίς να μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 21.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους παιδιά και έφηβοι ήταν στη συναυλία.
Οι κάτοικοι της περιοχής προσφέρουν υπνοδωμάτια, τσάι, αλλά και μέσα μεταφοράς (#roomformanchester) μέσω twitter.
Παράλληλα, οδηγοί ταξί μεταφέρουν δωρεάν ανθρώπους σε διάφορα σημεία της πόλης.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
  Σοκαριστική εικόνα: Τα πόδια της αιμορραγούν!
Λίγα λεπτά, μετά την αιματηρή έκρηξη στο Manchester Arena, όπου γινόταν η συναυλία της Αριάνα Γκράντε.
Μια γυναίκα, κάθεται σε ένα χαμηλό πεζούλι, στο δρόμο, και της παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, καθώς τα πόδια της αιμορραγούν.
Σύμφωνα με αναφορές στο Twitter, τραυματίστηκε από καρφιά!
Δείτε το συγκλονιστικό video εδώ
  Οι πρώτες στιγμές πανικού! [vids]
Δείτε φωτογραφίες και video από τις στιγμές πανικού τα πρώτα λεπτά της επίθεσης εδώ
  Οι πρώτες μαρτυρίες
Ένα 16χρονο αγόρι που βρισκόταν μαζί με δυο φίλους του στη συναυλία   και καθόταν δίπλα στη σκηνή, άκουσε τις εκρήξεις λίγο πριν η συναυλία   ολοκληρωθεί. "Πολλοί άνθρωποι λένε για δύο εκρήξεις, όμως όλοι ακούσαμε τρεις", δήλωσε και πρόσθεσε: "Ακούστηκε σαν πυροβολισμός. Στην αρχή   πιστέψαμε πως ήταν κάποιο μπαλόνι, όμως μετά νιώσαμε τις δονήσεις και   καταλάβαμε πως δεν ήταν μπαλόνι. Οι γονείς μας άκουσαν την έκρηξη, από   το ξενοδοχείο στο οποίο βρίσκονταν."
Ένα 15χρονο κορίτσι, δήλωσε  στον Guardian "Υπήρχε κόσμος που έπεφτε από καρέκλες, προσπαθώντας να  φύγει από τον χώρο. Καθώς τρέχαμε έξω είδα αίματα ακόμα και στους  τοίχους."
  Η πιο αιματηρή επίθεση μετά την 7η Ιουλίου
Είναι η πιο αιματηρή επίθεση που έγινε στην Βρετανία από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο (7η Ιουλίου 2005) όταν τέσσερις βομβιστές αυτοκτονίας, σκότωσαν 52 ανθρώπους σε επιθέσεις κατά τριών συρμών του μετρό κι ενός λεωφορείου.
Τον περασμένο Μάρτιο, ο Χαλίντ Μασούντ σκότωσε πέντε ανθρώπους στο Γουέστμινστερ, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικού.
 )
  Έκτακτη σύσκεψη
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι θα συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο ασφάλειας στις 09:00 το πρωί (ώρα Λονδίνου) μετά την έκρηξη που έγινε σε μουσική συναυλία στην πόλη Μάντσεστερ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.)
  Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, "λίγο πριν τις 10:35 μ.μ. τοπικής ώρας (00:35 ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα, 22 Μαίου 2017, η αστυνομία εκλήθη λόγω έκρηξης στην Αρένα του Μάντσεστερ. Έως τώρα, έχουν επιβεβαιωθεί 19 νεκροί, με περίπου 50 τραυματίες".
  Βομβιστής αυτοκτονίας;
Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο φουαγιέ του συναυλιακού χώρου και σύμφωνα με μαρτυρίες ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε καρφιά, βίδες και μπουλόνια με σκοπό να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα!
)
  Τι ξέρουμε μέχρι στιγμής
Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 50 τραυματίστηκαν στην αιματηρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 10.40 μ.μ. (τοπική ώρα), στο Μάντσεστερ Αρένα, λίγα λεπτα μετά το τέλος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε.
Η Βρετανική αστυνομία αντιμετωπίζει το γεγονός ως τρομοκρατική επίθεση και ήδη η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει αναστείλει την προεκλογική της εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου. Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και τα υπόλοιπα κόμματα.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για βόμβα με καρφιά που είχε τοποθετηθεί κοντά στην έξοδο και πυροδοτήθηκε μετά το τέλος της συναυλίας.
Περισσότερα εδώ
  Τρόμος στη Βρετανία
Καλή σας μέρα. Η 23η Μαΐου θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις πλέον αιματηρές μέρες στην ιστορία της Βρετανίας εξαιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μάντσεστερ Αρίνα κατά τη διάρκεια συναυλίας της Αριάνα Γκράντε. Η συντακτική ομάδα του newsit.gr, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή, μέσα από το live blog θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις