ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

«Απόσυρση από το σχέδιο Νόμου του ΥΝΑΝΠ της διάταξης για ενοποίηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων με την ΕΛ.ΑΣ»!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Πειραιάς, 23/5/2017
Αρ.Πρωτ:    81 /2017

Μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου των διατάξεων του Νομοσχεδίου του ΥΝΑΝΠ από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, μία ακόμη διάταξη με αρνητικές προεκτάσεις για το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αφαιρέθηκε μετά από παρέμβαση και της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Αφορά αυτή που προέβλεπε την ενοποίηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων με αυτή της ΕΛ.ΑΣ.
Εξ αρχής εκφράσαμε την ανησυχία μας τόσο για την αυτοτέλεια της υπηρεσίας όσο και τη διατήρηση των οργανικών θέσεων αλλά και του κλιμακίου της Θεσσαλονίκης. Θα πρέπει μάλιστα να τονίσουμε την άριστη συνεργασία μας με τον Υπουργό κ. Κουρουμπλή καθώς σε όλη τη διαδικασία της κατάθεσης του Νομοσχεδίου τα αιτήματά μας έτυχαν πλήρους αποδοχής.
Πλην όλων των ευεργετικών διατάξεων που προβλέπονται θυμίζουμε ότι ύστερα από αίτημά μας αφαιρέθηκαν οι διατάξεις που αφορούσαν στις ημέρες ανάπαυσης (ρεπό) και στην υπηρεσία γραφείου, διατάξεις οι οποίες σε πιθανή ψήφιση και εφαρμογή τους θα δημιουργούσαν σειρά προβλημάτων στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Ευελπιστούμε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ψήφισης του Νομοσχεδίου που θα αποτελέσει τη δικαίωση των προσπαθειών της Ομοσπονδίας και θα καθοριστεί ως επιστέγασμα της δημιουργικής συνεργασίας μας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος        ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης