ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή και εμπορία λαθραίων καπνικών προϊόντων στο Ηράκλειο!


Ένας 34χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για κατοχή και εμπορία τριών χιλιάδων διακοσίων ενενήντα έξι (3.296) συνολικά λαθραίων πακέτων τσιγάρων και εξακοσίων σαράντα (640) συνολικά λαθραίων συσκευασιών καπνού, διαφόρων επωνυμιών.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, σε Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ο ανωτέρω 34χρονος αλλοδαπός σε περιοχή του Ηρακλείου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε χίλια τριακόσια (1.300) πακέτα τσιγάρα και εξήντα (60) συσκευασίες καπνού, καπνικά προϊόντα τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν.
Στη συνέχεια, σε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ανωτέρω, η οποία χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη, με τη συνδρομή στελέχους του Τελωνείου Ηρακλείου καθώς και σκύλου ανίχνευσης καπνικών προϊόντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χίλια εννιακόσια ενενήντα έξι (1.996) πακέτα τσιγάρα και πεντακόσιες ογδόντα (580) συσκευασίες καπνού, καπνικά προϊόντα τα οποία επίσης δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων, το ως άνω Ι.Χ.Ε. όχημα, οχτώ (08) κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των τριάντα πέντε ευρώ (35), ενώ αναζητείται ένας 32χρονος αλλοδαπός ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση.
Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών θα γνωστοποιηθεί με νεότερο Δελτίο Τύπου.