ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

"Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ: Στεγαστικό πρόβλημα λιμενικών: Λύσεις υπάρχουν, Αναζητείται η βούληση"...

Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

http://www.limenikanea.gr/2017            αναδημοσίευση
Στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε ακόμα και η εξασφάλιση των καθημερινών βασικών αναγκών έχει καταντήσει για τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και εν γένει για όλους τους ενστόλους, ένα ‘’παζλ για δυνατούς λύτες’’. Η επίλυση κάθε προβλήματος, ακόμα και του πιο μικρού, σίγουρα αποτελεί μια ανάσα για εκείνους που βρίσκονται ‘’στις επάλξεις’’ 24 ώρες το 24ωρο και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά σύμφωνα με την ορθολογική μέθοδο προηγούνται τα σοβαρά προβλήματα.
Με ‘’καταδρομικές’’ περικοπές στους μισθούς που ακόμα συνεχίζονται, τα στελέχη αντιμετωπίζουν καθημερινά πλέον μια διελκυστίνδα που στη μια πλευρά βρίσκεται το φρόνημα –και έτσι πρέπει να είναι-για την απρόσκοπτη εκτέλεση του καθήκοντος και στην άλλη η οικονομική εξαθλίωση και η αδυναμία εκπλήρωσης των στοιχειωδών οικονομικών υποχρεώσεων.

Το πρόβλημα δε αυτό εντείνεται, όταν τα στελέχη, μέσα σε ένα πλαίσιο τακτικών μετακινήσεων από τόπο σε τόπο και από Υπηρεσία σε Υπηρεσία, αναγκάζονται να αφήσουν πολλές φορές πίσω τις οικογένειές τους, με συνέπεια εκ των πραγμάτων να μην μπορούν μέσα σε αυτήν την οικονομική ανέχεια να συντηρούν -και δεύτερη- κατοικία μαζί με όλα τα συνεπαγόμενα έξοδα.

 Εύκολα λοιπόν γίνεται κατανοητό ότι ‘’η εξίσωση δε βγαίνει’’. Συνεπώς κάτι πρέπει να γίνει, όχι τώρα αλλά εχθές…

Λύσεις υπάρχουν για όλα τα προβλήματα αρκεί να υπάρχει η θέληση αυτές να υλοποιηθούν. Όπως είπε κάποτε ο Ρωμαίος φιλόσοφος Σενέκας, (4 μ.Χ-65 μ.Χ.), «Δεν είναι ότι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα που δεν προσπαθούμε, αλλά είναι ότι επειδή δεν προσπαθούμε που τα πράγματα είναι δύσκολα»

Δ.ΣΑ.