ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Τελετή ορκωμοσίας πενήντα τριών νέων Λιμενοφυλάκων!


Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β' πραγματοποιήθηκε σήμερα, η τελετή ορκωμοσίας πενήντα τριών (53) νέων Λιμενοφυλάκων (48 ανδρών – 05 γυναικών) της ΜΖ’ εκπαιδευτικής σειράς.

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Λιμενοφυλάκων, παρευρέθησαν επίσης, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσιος – Χαράλαμπος Καλαματιανός, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, ο Α’ Υπαρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Β’ Υπαρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Παναγιώτης Παρασκευάς, καθώς και λοιποί Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Σώματος.
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανέφερε:
«Το Λιμενικό Σώμα, τα τελευταία χρόνια δίνει εξαιρετικά σημαντικές μάχες υπερασπιζόμενο την ευρύτατη περίμετρο της χώρας και όχι μόνο. Συμβάλλει αποτελεσματικά και αποφασιστικά στον περιορισμό φαινομένων, όπως είναι το λαθρεμπόριο, ένας τομέας από τον οποίο υπάρχει μεγάλη διαρροή εις βάρος του ελληνικού κράτους. Οι πειρασμοί, στην προσπάθεια συνεχούς υπηρέτησης του καθήκοντος, είναι πολλοί. Αλλά εκεί αναδεικνύεται και ο χαρακτήρας των ανθρώπων που ορκιστήκαν και εννοούν να τηρούν τον όρκο τους. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η φυσική και πολιτική ηγεσία καθημερινά προσπαθεί και θα προσπαθεί να κατανοεί και σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο, τα προβλήματα όλου αυτού του σημαντικού και ουσιαστικού χώρου του ΛΣ, αλλά περιμένει και από εσάς συνέπεια και συνέχεια.
Έπειτα από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια που ζει η πατρίδα οφείλουμε ο καθένας, με βάση το ρόλο που έχει, να εργαστεί και να συνεργαστεί για να μπορέσουμε να απαγκιστρώσουμε την πατρίδα από αυτή την περιπέτεια, να την απελευθερώσουμε από αυτά τα δεσμά και να μπορέσει να ξεκινήσει μια νέα πορεία. Μια νέα πορεία που να αφορά όλους τους Έλληνες. Μια νέα πορεία που δεν θα αφήνει πίσω της κοινωνικά νεκροταφεία. Μια νέα πορεία που η ανάπτυξή της δεν θα είναι μια αλλεργιογόνος ανάπτυξη που θα αφορά λίγους, αλλά θα είναι μια πραγματική ανάπτυξη που θα αφορά τους πολλούς. Μια πορεία αλληλεγγύης και συλλογικότητας».