ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Παρέμβαση στην ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ για τον καθαρισμό από μπάζα και απορρίμματα του σιδηροδρομικού διαδρόμου από τον Πειραιά μέχρι τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                Πειραιάς, 04/05/2017
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ              
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη υποβάθμιση του περιβάλλοντος έχει συντελεστεί σε διάφορα σημεία του σιδηροδρομικού διαδρόμου από τον Πειραιά μέχρι τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, εξαιτίας της ρίψης απορριμμάτων αλλά και μεγάλων ποσοτήτων στερών αποβλήτων (μπάζα) από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις.
Ιδιαίτερη ανάγκη άμεσης παρέμβασης για καθαρισμό των χώρων εντοπίζεται  στο ανενεργό τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής από τον σταθμό του Αγίου Διονυσίου μέχρι τη Λεύκα, στον Πειραιά αλλά και στον χώρο κάτω από την υπερυψωμένη γέφυρα της γραμμής του τραίνου, στη συμβολή της οδού Κωνσταντινουπόλεως με τη λεωφόρο Κηφισού, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Ήδη,
ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έθεσαν το θέμα του καθαρισμού του τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής από τον σταθμό του Αγίου Διονυσίου μέχρι τη Λεύκα στην ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά.
Παράλληλα, η ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ ενημερώθηκε εγγράφως για τα αποτελέσματα αυτοψίας μικτού κλιμακίου στελεχών του Τμήματος Ελέγχου, Μετρήσεων και Υδρονομίας Περιβάλλοντος των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς & Νήσων και αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής στον χώρο κάτω από την υπερυψωμένη γέφυρα της γραμμής του τραίνου.
Στον χώρο έχουν εναποτεθεί- από άγνωστους- μπάζα, τα οποία η ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ θα πρέπει να απομακρύνει.



                                                                      Από το Γραφείο Τύπου