Google+ Followers

ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΒΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ΟΧΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΤΥΠΟΥ" ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Loading...

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των Παλαιστίνιων κρατουμένων απεργών πείνας, Τρίτη 2/5!

http://antarsya.gr                 αναδημοσίευση
…Μα κάθε βραδιά όρθιοι στην πλαγιά
με το θάνατό τους υψώνουν κάστρα
αρχάγγελοι ξανά…
(«Ήταν κάποτε δυο φίλοι», Λειβαδίτης,
μελοποιημένο ποίημα από το Μ. Θεοδωράκη προς τιμήν του παλαιστινιακού λαού)

  
Κάθε χρόνο στις 17/4 διοργανώνεται παγκόσμια η Ημέρα Αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους Κρατούμενους σε δεκάδες πόλεις σε Ευρώπη και Αμερική με διαδηλώσεις, πορείες, fora και ακτιβισμούς ευαισθητοποίησης απέναντι στο απεχθές και απάνθρωπο καθεστώς του κράτους του Ισραήλ. Πάνω από 1.000.000 Παλαιστίνιοι έχουν βρεθεί στις ισραηλινές φυλακές από το 1948, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε περίπου 6.500 πολιτικούς κρατούμενους από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, μεταξύ των οποίων 60 γυναίκες και 300 παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. 500 από αυτούς κρατούνται σε απομόνωση άνευ κατηγορίας ή καταδίκης, οι περισσότεροι στερούνται επισκέψεων, άλλοι αντιμετωπίζουν στρατοδικεία με σχεδόν 100% ποσοστό καταδικαστικών αποφάσεων, ενώ περισσότεροι από 1.000 χρήζουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Μέχρι αυτή τη στιγμή το κράτος του Ισραήλ έχει φυλακίσει 13 μέλη του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου.  
Φέτος ωστόσο, και μόλις 40 ημέρες μετά τη δολοφονία με τουλάχιστον 10 σφαίρες του νεαρού αγωνιστή al-Araj, 1500 πολιτικοί κρατούμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία πείνας, τη μεγαλύτερη από το 2012, ως την «πιο ειρηνική διαθέσιμη μορφή αντίστασης» απέναντι στην καταπάτηση κάθε πρόνοιας διεθνών συνθηκών, αρχών δικαίου και ανθρώπινου δικαιώματος. Η αρχή δόθηκε από τον εδώ και 15ετία φυλακισμένο αγωνιστή Marwan Barghouti, υποστηρίζεται από τις παλαιστινιακές πολιτικές οργανώσεις και κινήματα. Ήδη πραγματοποιήθηκε πορεία στη Γάζα υπέρ και του επί 32 χρόνια κομμουνιστή κρατούμενου Abdallah στις γαλλικές φυλακές και του αδερφού του δολοφονημένου Adama Traore, Bagui, από τη γαλλική αστυνομία το 2016.
Οι απειλές του Ισραηλινού Υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας για αντεκδικητική μεταφορά των «τρομοκρατών» απεργών σε φυλακές απομόνωσης, μακριά και από νοσοκομειακά ιδρύματα και εποπτεία διεθνών φορέων ως προς τη μη εφαρμογή του βασανιστηρίου εξαναγκασμού σίτισης και άλλων απάνθρωπων συμπεριφορών και βασανιστηρίων σταδιακά υλοποιούνται. «Καθεστώς έκτακτης ανάγκης» κηρύσσεται στις φυλακές, με απαγόρευση επισκέψεων όχι μόνο των συγγενών αλλά και των δικηγόρων των κρατουμένων, ενώ οι διαδηλώσεις συμπαράστασης που συνεχίζονται καταπνίγονται με καταστολή και εκ νέου συλλήψεις. Το μένος της ισραηλινής κρατικής μηχανής είναι τέτοιο που ήδη ο «αρχιτρομοκράτης και απαίσιος σφαγέας» Barghouti κατά Νετανιάχου και ισραηλινό Υπ. Πληροφοριών που καλεί στην επιβολή θανατικής ποινής, οδηγείται σε δίκη για το γράμμα γνωστοποίησης των απάνθρωπων συνθηκών κράτησης, ενώ η σύζυγός του κατηγορείται για συνεργεία  
Η υποστήριξη του κράτους-τραμπούκου της περιοχής, αγαπημένου παιδιού του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέσω κοινών πολεμικών ασκήσεων και αυξανόμενης συνεργασίας, την ώρα που δολοφονεί άμεσα είτε έμμεσα με εποικισμούς, φράκτες, οικονομική ασφυξία και γκετοποίηση το λαό της Παλαιστίνης αποτελεί διαχρονικό όνειδος.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των Παλαιστίνιων κρατουμένων απεργών πείνας στην Ισραηλινή Πρεσβεία την Τρίτη 2/4 στις 6 μμ