ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Πειραιάς - Ημέρες Θάλασσας 2017!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                Πειραιάς, 25/05/2017
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ                
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης παρέστη στην τελετή έναρξης των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2017» την Πέμπτη 25/5/2017 στη Μαρίνα Ζέας, που διοργανώνονται από την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Πειραιώς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δήλωσή του αναφέρει:
« Οι “Ημέρες Θάλασσας” αποτελούν ένα σημαντικό γεγονός για πολλούς λόγους. Κατ’ αρχήν έχει τα χαρακτηριστικά ενός σταθερού και με πλούσιο περιεχόμενο event, που αποτελεί θεσμό για την πόλη. Συνιστά μια κατάκτηση για την πόλη και τους φορείς της.
Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι προβάλλει την πόλη κι αυτό συμβάλλει αποφασιστικά στην προσπάθεια ο Πειραιάς να αποκτήσει μια σύγχρονη και διακριτή ταυτότητα, να αναδειχθεί ως ένας διακριτός, αυτόνομος οικονομικός, ναυτιλιακός, πολιτιστικός, τουριστικός πόλος.
Η σχέση της πόλης με τη θάλασσα, είναι υπό συνεχή διαμόρφωση. Σήμερα, πρέπει όλοι μας να αναζητήσουμε ένα νέο σύνολο δράσεων και παρεμβάσεων, ένα σχέδιο, που θα διασφαλίσει τη ζωντανή σχέση της πόλης με τη θάλασσα, περιορίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.
Προϋπόθεση για τέτοια πορεία είναι η κινητοποίηση, η ενεργή συμμετοχή των φορέων και των πολιτών. Και οι “Ημέρες της Θάλασσας” έδειξαν τα προηγούμενα χρόνια ότι μπορεί να έχουν τέτοια χαρακτηριστικά, θέτοντας σε κίνηση το δυναμικό της πόλης, τους Φορείς, την Αυτοδιοίκηση.
Η πόλη, η περιοχή συνολικότερα, βρίσκεται μπροστά σε μια πρόκληση. Να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα, να αναπτύξει πολύπλευρα το λιμάνι, όχι μόνο ως το σημείο αναφοράς για την ναυτιλία, το εμπόριο, τον τουρισμό αλλά και πολιτιστικά, αθλητικά, κοινωνικά»

                                                                      Από το Γραφείο Τύπου