ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Oι οι ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, πρότειναν για τις 7 Απρίλη, Παμπειραϊκή Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική επέκτασης και κλιμάκωσης!

ΠΕΜΕΝ                           ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ                       ΠΕΕΜΑΓΕΝ    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρωτοβουλία των  ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ, με αφορμή τις εξελίξεις που διαμορφώνονται με τα νέα αντεργατικά μέτρα σε εργασιακά, ασφαλιστικό, φορολογικό, συνδικαλιστικά δικαιώματα που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με Ε.Ε, ΔΝΤ, σε βάρος των ναυτεργατών, των εργαζομένων.

Σε αυτές τις εξελίξεις οι ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, πρότειναν για τις 7 Απρίλη, Παμπειραϊκή Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική επέκτασης και κλιμάκωσης.
Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις του κυβερνητικού -  εργοδοτικού συνδικαλισμού, που αποτελούν την πλειοψηφία της Ε.Ε της ΠΝΟ, απέρριψαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων, παρότι σε συνεδρίαση της στις 24 Μάρτη υπήρχε απόφαση για λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων και σ’ αυτά τα πλαίσια έγινε η συνεδρίαση ενώ ήταν και θέμα της ημερήσιας διάταξης.
Καλούμε τους ναυτεργάτες, άνεργους, συνταξιούχους, σπουδαστές, να συμμετέχουν στην οργανωτική σύσκεψη την Τετάρτη 5 Απρίλη στις 10:30 π.μ στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις 7 Απρίλη, στον Πειραιά στις 6:30 μ.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη. 
Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να αναπτύξουμε  πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική  του κεφαλαίου, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, Ε.Ε, ΔΝΤ, για την υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών μας.

Διεκδικούμε:
• Κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων.
• Επαναφορά των ΣΣΕ και αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές με κριτήριο την κάλυψη των απωλειών και τις σύγχρονες ανάγκες ζωής.
• Μέτωπο ενάντια στην άγρια φοροληστεία που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα.
• Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια την ανεργία την δουλειά χωρίς δικαιώματα.
• Να πληρώσει το κεφάλαιο, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.
«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

4 Απρίλη 2017