ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Χίο και τη Μήθυμνα...

Γρ. Μ.Μ.Ε και  ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ 

4:49 μ.μ
....Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Απόδραση κρατουμένου
 και σύλληψή του στη Χίο...

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα οχτώ (38) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Ελένης ν. Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκατεσσάρων (14) προσφύγων προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
*****
Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμέναο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπουμε σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα...
*****
Ένας 35χρονος αλλοδαπός κρατούμενος, ο οποίος είχε συλληφθεί την 12/04/17 ως διακινητής προσφύγων, απέδρασε μεσημβρινές ώρες χθες, από το χώρο προσωρινής κράτησης που βρίσκεται εντός του λιμενικού καταστήματος Χίου, και χάθηκε μέσα σε στενούς δρόμους της περιοχής του κάστρου Χίου.
Άμεσα ξεκίνησαν συντονισμένες προσπάθειες στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με προσωπικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Χίου, κατά τις οποίες ο ανωτέρω αλλοδαπός εντοπίστηκε, απογευματινές ώρες χθες, κρυμμένος σε χώρο αποθήκευσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής στην περιοχή του Καρφά, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής. Ο 35χρονος παρότι προέβαλλε σθεναρή αντίσταση, συνελήφθη και παραδέχτηκε την ενοχή του.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέταση