ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Ακυβέρνητο πλέει μετά από φωτιά ένα τάνκερ!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/04/2017
www.pireas2day.gr                    αναδημοσίευση
Ακυβέρνητο παρέμενε, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 20/4, το τούρκικων συμφερόντων, με σημαία Μάλτας δεξαμενόπλοιο «Usichem», χωρητικότητας 7124 τόνων.

Στο ηλικίας 12 ετών σκάφος, που μεταφέρει 5.900 τόνους ηλιέλαιο, ξέσπασε, τα ξημερώματα της Τετάρτης, πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο ενώ έπλεε 39 μίλια νοτιοανατολικά της Ρόδου


Η φωτιά σβήστηκε γρήγορα από τα πυροσβεστικά μέσα του πλοίου, που έχει 17μελές πλήρωμα, αλλά προκάλεσε μεγάλη ζημιά στον κινητήρα, με αποτέλεσμα να παραμένει ακυβέρνητο.

Το ατύχημα αναφέρθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και αμέσως αναχώρησαν για την περιοχή περιπολικό σκάφος και ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και δεσμεύθηκαν δύο παραπλέοντα πλοία, προς παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί.

Ο πλοίαρχος ενημέρωσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ το πλήρωμα κάνει προσπάθειες για την αποκατάσταση της ζημιάς αλλά φαίνεται ότι θα χρειαστεί ότι τελικά θα χρειαστεί να ρυμουλκηθεί. Γι’ αυτό έχει ξεκινήσει ρυμουλκό και αναμένεται να φτάσει κοντά στο δεξαμενόπλοιο το απόγευμα της Πέμπτης.

Στο μεταξύ το πλοίο παραμένει ακυβέρνητο ενώ στην περιοχή επικρατεί καλός καιρός με ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Το μήκους 119 μέτρων «Usichem» είχε αναχωρήσει από το ρώσικο λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, Ταμάν με προορισμό το Σουδάν.