ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

«Την Κυριακή να τελειώνουμε»...

Η Εφημερίδα των Συντακτών-Αναδημοσίευση

tsakalotos-diapragmatefsi-.jpg

Έκλεισαν τα μεγάλα θέματα, παραμένουν ορισμένες λεπτομέρειες στη διαπραγμάτευση | EUROKINISSI
Ολοκληρώθηκαν οι σημερινές επαφές της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, οι οποίες αναλώθηκαν κυρίως σε οργανωτικά ζητήματα. Υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο στόχος είναι να τελειώσουν οι συζητήσεις την Κυριακή.

Ο κυβερνητικός παράγοντας επισήμανε ότι την Παρασκευή το μεσημέρι θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις επί των κειμένων εργασίας με τις δύο πλευρές να έχουν οδηγίες στα τεχνικά κλιμάκια να καθαριστούν τα κείμενα ώστε να μείνουν μόνο τα βασικά ζητήματα για τους επικεφαλής. Αύριο το μεσημέρι αναμένεται να υπάρξουν συζητήσεις επί των τεσσάρων κειμένων εργασίας (το MOU με το ευρωπαϊκό σκέλος των θεσμών και το MEFP με το ΔΝΤ, καθώς και τα δύο αντίστοιχα τεχνικά κείμενα). Δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και μια έξτρα συνάντηση, αλλά στόχος παραμένει να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις την Κυριακή.
Κατά τη σημερινή, διάρκειας 1,5 ώρας, συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις αποκρατικοποιήσεις, στα χρηματοοικονομικά και στα εργασιακά. Στη σημερινή συνάντηση μετείχαν από ελληνικής πλευράς οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
Σημείωσε ακόμη ότι δεν υπάρχουν πολύ μεγάλα ζητήματα. «Λύσαμε τα ανοιχτά 7-8 μεγάλα ζητήματα και έχουν μείνει ορισμένα διάσπαρτα θέματα» είπε και πρόσθεσε ότι «αυτή ήταν η πολιτική Ντάισελμπλουμ.
Ο αξιωματούχος, πάντως, επισήμανε ότι το ΔΝΤ επιμένει ακόμη σε πολλά θέματα, αλλά εκτίμησε ότι δεν έχει έρθει στις συζητήσεις με σκοπό να καθυστερήσει τη συμφωνία.

Αισιοδοξία από Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφορικά με την ολοκλήρωση της συμφωνίας εντός του Μαίου, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Eurostat επιβεβαίωσε πρόσφατα πως το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας το 2016 έφτασε το 3,9%.
Από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat για το ελληνικό έλλειμμα και το χρέος επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία αντιστάθηκε στις αναταράξεις του 2015.