ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Δεκάξι πτώματα ανοιχτά της Εφταλούς!

Δεκάξι πτώματα ανοιχτά της Εφταλούς

14:21 | Διπλή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε εξέλιξη, μία από το ελληνικό Λιμενικό και μία από το τουρκικό. Μέχρι στιγμής, στα ελληνικά χωρικά ύδατα
 έχουν εντοπιστεί εννέα σοροί, ενώ στα τουρκικά ακόμα επτά, έξι εκ των οποίων άντρες και ένα παιδί. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών δηλαδή ανέρχεται
στους 16, ενώ έχουν διασωθεί ως τώρα και δύο γυναίκες.
13:38 | Συνολικά έξι γυναίκες, δύο άντρες και ένα νεαρό αγόρι είναι ως αυτή την ώρα επιβεβαιωμένα νεκροί από το ναυάγιο, ανοικτά της Εφταλούς, ενώ δύο γυναίκες έχουν διασωθεί από τις αρχές.
13:29 | Στους εννέα ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών, αφού
 περισυλλέγησαν οι σοροί δύο ακόμα γυναικών. Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός του θα αυξηθεί...
13:01 | Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών. Ήδη οι αρχές έχουν εντοπίσει επτά νεκρούς πρόσφυγες και αυτή τη στιγμή κατευθύνονται στην περισυλλογή ακόμη τριών σορών.
Εκτός από την έγκυο που διεσώθη νωρίτερα, εντοπίστηκε ακόμη μία επιζήσασα γυναίκα. 
12:28 | Πέντε νεκροί πρόσφυγες ανασύρθηκαν έξω από την Εφταλού, το πρωί σε μια ακόμα τραγωδία στα νερά του Αιγαίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ανασύρθηκαν νεκροί δύο άντρες, δύο γυναίκες και ένα νεαρό αγόρι.
Οι αρχές κατόρθωσαν να διασώσουν μία έγκυο. Εκτιμάται ότι το ναυάγιο σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ και ότι στη βάρκα επέβαιναν περίπου 25 άτομα, σύμφωνα με όσα ανέφερε -σε κατάσταση σοκ- η διασωθείσα έγκυος στους
 άνδρες του λιμενικού. Η ακτοφυλακή συνεχίζει τις έρευνες στην ευρύτερη
 περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.
Αναλυτικότερα, η τραγωδία έγινε γνωστή λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν βρέθηκαν νεκροί στη θάλασσα πέντε ναυαγοί. Το σκάφος που επέβαιναν είχε ξεκινήσει, όπως όλα δείχνουν από τα τουρκικά παράλια και βυθίστηκε. Δύο άντρες, δύο γυναίκες και ένα ανήλικο παιδάκι έχασαν τη ζωή τους. Όταν έφτασε στο σημείο σουηδικό σκάφος της Frontex βρήκε τις σορούς τους, να επιπλέουν στη θάλασσα.
Ζωντανή βρέθηκε μία γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, η οποία διασώθηκε και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο
 Μυτιλήνης. Η γυναίκα, όμως, δεν μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, αυτές τις δύσκολες ώρες λόγω του σοκ που υπέστη. Οι γιατροί προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας της. 
Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες ανοιχτά της Εφταλούς, όπου βρέθηκε βυθισμένο το μοιραίο σκάφος. Ψαράδες, άντρες του λιμενικού και της Frontex προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν και άλλα θύματα ή ναυαγοί που έχουν καταφέρει να επιζήσουν.