ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Συνάντηση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με Υπουργό Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη...

http://neaplefsi.gr                                                αναδημοσίευση

Συνάντηση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με Υπουργό Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη
 Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τον  Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Κουρουμπλής Παναγιώτη προκειμένου να ενημερωθούμε για την πορεία του Νομοσχεδίου του Υ.Ν.Α.Ν.Π. αλλά και για τα υπόλοιπα θέματα που μας αφορούν.  
  • Νομοσχέδιο Υ.Ν.Α.Ν.Π.
Ο Υπουργός μας διαβεβαίωση ότι όλες οι διατάξεις που έχει καταθέσει η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. θα φτάσουν στα έδρανα της Βουλής χωρίς ουσιαστικές αλλαγές.

Συγκεκριμένα στο Νομοσχέδιο περιλαμβάνονται:
  • Εισαγωγή μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων.
  • Αποστρατευτικός βαθμός προερχόμενων από σχολή Λ/Φ.
  • Βαθμολογική εξέλιξη αποφοίτων 33ου και 34ου ΣΔΥΛΣ:
  • Υπολογισμός χρόνου στρατιωτικής θητείας για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό.
  • Αλλαγή Δελτίων Ταυτότητας κατά τα πρότυπα της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να εναρμονισθούμε με τις συμφωνίες και τα Δελτία Ταυτότητάς μας να αποτελούν ταξιδιωτικά έγγραφα.
  • Εκπρόσωπος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος(Τ.Α.Λ.Σ) προκειμένου να υπάρχει εκπροσώπηση των εργαζομένων στο ταμείο.
  • Εκπρόσωπος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ σταΠειθαρχικά Συμβούλια με δικαίωμα ψήφου.
  • Λιμενικά Τμήματα:Καταργείται η διάταξη που δίνει το δικαίωμα στους Λιμενάρχες να κάνουν τοποθετήσεις στα Λιμενικά Τμήματα τα οποία και εφεξής θα αποτελούν ξεχωριστό τόπο επιλογής μετάθεσης.
  • Άγιο Όρος: Μετατάσσεται σε Λιμεναρχείο η Λιμενική Αρχή  Δάφνης (Άγιο Όρος).
Ζητήσαμε και αφαιρέθηκαν από το Νομοσχέδιο
  1. Η προτεινόμενη τροποποίηση του άρθρου 4 του ΠΔ 68/2003 «Κανονισμός ωραρίου εργασίας Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.»που αφορά στην  Ημερήσια Ανάπαυση (ρεπό).
  2. Η προτεινόμενη τροποποίηση του άρθρου 4 του ΠΔ 37/2012 που αφορά στηνκατάσταση Υπηρεσίας Γραφείου που τίθενται τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Στο ευαίσθητο για όλους μας κομμάτι των μεταθέσεων, η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ζήτησε από τον κ.Υπουργό την αποδοχή  των προτάσεών μας:
  1. Αύξηση του χρόνου παραμονής στον τόπο συμφερόντων από 8 στα 10 έτη.Η πρότασή μας αυτή αποτελεί ένα λογικό αίτημα το οποίο έχει να κάνει και σε συνάρτηση με τον αυξημένο πλέον χρόνο εργασίας στο Σώμα, δηλαδή τα 40 χρόνια ή το 60ο έτος ηλικίας. Η αύξηση των ετών παραμονής θα πρέπει ταυτόχρονα να τεθεί με την προϋπόθεση της πλήρωσης των οργανικών θέσεων σε ανάλογα επίπεδα και στις νησιωτικές υπηρεσίες.     
Θεωρείται δεδομένο ότι μετά το πέρας του μέγιστού χρόνου παραμονής στον τόπο συμφερόντων η μετάθεση του στελέχους ΔΕΝ  είναι υποχρεωτική.
  1. Αύξηση μοριοδότησηςτων Λιμενικών Αρχών της Σαμοθράκης, της Θάσου και των Κυθήρων ως υπηρεσίες με αυξημένο συντελεστή δυσκολίας.
  2. Στη διαδικασία της μεταβατικής διάταξης για τα Λιμενικά Τμήματα ζητάμε λόγω του αυξημένου συντελεστή δυσκολίας, ως χρόνος έναρξης υπηρεσίας (μετάθεσης) στις Λιμενικές Αρχές Σαμοθράκης,  Θάσου και  Κυθήρων να λογιστεί η εφαρμογή του ΠΔ 81/2014.
Ο κ. Κουρουμπλής ήταν κάθετος αναφορικά με τα  όσα ανώνυμα άρθρα κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες και μεταφέρουν δήθεν πληροφορίες για απαλοιφή διατάξεων από τα άρθρα του Νομοσχεδίου, και μας διαβεβαίωσε ότι το κείμενο του Νομοσχεδίου που σε λίγο καιρό θα κατατεθεί στη Βουλή δεν θα επιφυλάσσει «αρνητικές εκπλήξεις» καθώς δεν υπάρχουν αλλαγές στις διατάξεις που μας αφορούν.
  • Επίδομα παραμεθορίου
Ζητήσαμε εκ νέου την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με το επίδομα παραμεθορίου  που δικαιούνται οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις υπηρεσίες της ακτογραμμής του Αιγαίου και της Θράκης δηλαδή στις περιοχές της χώρας μας που προβλέπεται η χορήγηση του εν λόγω επιδόματος για τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. συμπεριλαμβάνοντας και τις ανάλογες υπηρεσίες του Ιονίου όπως η Κέρκυρα και η Ηγουμενίτσα.
Για το θέμα αυτό ο κ.Κουρουμπλής αναζητά λύση σε δύο επίπεδα τόσο για άμεση καταβολή του 100% της αποζημίωσης μέχρι και σήμερα όσο και την μόνιμα νομοθετική κατοχύρωση του επιδόματος σε όλα τα στελέχη που το δικαιούνται.
  • Ενταλματοποίηση Δαπανών προηγούμενων ετών
Λάβαμε διαβεβαίωση Υπουργό για την αναζήτηση νομοθετικής ρύθμισης των εκκρεμών δαπανών που δεν έχουν ενταλματοποιηθεί μέχρι και σήμερα και αφορούν μετακινήσεις και ιατροφαρμακευτικές δαπάνες των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από προηγούμενα έτη και δεν είχαν  ελλείψεις από ευθύνη συναδέλφων. Τονίστηκε βέβαια από τον ίδιο τον Υπουργό  ότι καλούμαστε σήμερα, από κοινού ,να διαχειριστούμε ένα ζήτημα που κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να λύσει στον χρόνο που έπρεπε.
  • Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων
Αναφορικά με την διάταξη  για την  Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) θέσαμε ως δεδομένο ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η αυτονομία της έστω και ως Υποδιεύθυνση της  Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ θεωρούμε αναγκαία τη διατήρηση του Κλιμακίου Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.
Επίσης θα πρέπει να διατηρηθούν ακέραιες οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις .Ο Υπουργός συμφώνησε με τις προτάσεις μας και σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτεί  την αφομοίωση της  Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) από αυτή της ΕΛ.ΑΣ χωρίς να διατηρηθεί η αυτονομία της αλλά και οι οργανικές θέσεις.
  • Αποζημίωση των Π.Α.Θ.
Θέσαμε στον Υπουργό το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με την αποζημίωση των περιπολιών από τα Π.Α.Θ. και τη μη καταβολή τους από το μήνα Νοέμβριο του 2016.
Ο κ.Υπουργός υποσχέθηκε την άμεση εξεύρεση λύσης και την καταβολή των αποζημιώσεων στους συναδέλφους που αποτελούν θεματοφύλακα της ασφάλειας και της προστασίας των συνόρων στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.
Θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο  Υπουργό Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Κουρουμπλής Παναγιώτης έχει καταστήσει την Ομοσπονδία μας ως βασικό συνομιλητή για τη λήψη αποφάσεων που αφορούν τους εργαζόμενους στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σε αυτή την κατεύθυνση η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. θα συνεχίσει τους αγώνες της χωρίς να επηρεάζεται από αποπροσανατολιστικές κινήσεις εντυπωσιασμού και αρνητικού αποτελέσματος.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος       ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης