ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Πειραιάς: Νέες κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/04/2017

WWW.PIREAS2DAY.GR-ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Νέες αλλαγές έρχονται, τις επόμενες ημέρες, σε κεντρικούς δρόμους του Πειραιά.

Το θέμα θα συζητηθεί, τη Τετάρτη 5/4, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αναμένεται να ανάψει «πράσινο φως» καθώς υπάρχουν ομόφωνες θετικές αποφάσεις από το Συμβούλιο της Β’ Δημοτικής Κοινότητας και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Οι αλλαγές, που θα γίνουν αφορούν:
1)    Νέο καθεστώτος στάθμευσης για τις καθέτους της Σωτήρος Διός από 2ας Μεραρχίας μέχρι τη λεωφ. Βασ. Γεωργίου Α΄ και στο τμήμα της Σωτήρος Διός από Αλκιβιάδου έως Γρηγορίου Λαμπράκη
2)    Νέα αντιδρόμηση της οδού Υψηλάντου από 2ας Μεραρχίας έως Μπουμπουλίνας για την «αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και την ομαλή διέλευση των οχημάτων».

Συγκεκριμένα, προτείνεται νέο καθεστώς στάθμευσης για τις καθέτους της οδού Σωτήρος Διός από τη 2ας Μεραρχίας έως τη λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου Α΄ και στο τμήμα της Σωτήρος Διός από την οδό Αλκιβιάδου έως τη λεωφόρο Γρηγορίου Λαµπράκη ως εξής:
•    Για την οδό Αλκιβιάδου διατηρείται το καθεστώς στάσης και στάθμευσης ήτοι επιτρέπεται η στάση και στάθμευση στην αριστερή πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων από Μπουµπουλίνας έως λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου Α’ και στις δύο πλευρές της οδού από τη 2ας Μεραρχίας έως τη Μπουµπουλίνας.
•    Για τις οδούς Πραξιτέλους και Κουντουριώτου, την άρση της εκ περιτροπής στάθμευσης και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης µόνο στη µία πλευρά των οδών και συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων.
•    Για την οδό Υψηλάντου, διατηρείται το καθεστώς στάθμευσης και από τις δύο πλευρές στο τμήμα αυτής από Σωτήρος ?ιός έως 2ας Μεραρχίας και στο τμήμα αυτής από Σωτήρος ?ιός έως τη λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου Α’ στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων.
•    Για την οδό Ανδρούτσου Οδυσσέα, διατηρείται το καθεστώς στάθμευσης στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων.

Τέλος, σε ότι αφορά την αντιδρόμηση της οδού Υψηλάντου από την οδό 2ας Μεραρχίας έως την οδό Μπουμπουλίνας κρίνεται αναγκαία επειδή συμβαίνουν καθημερινά τροχαία ατυχήματα.
Επιπλέον, η υφιστάμενη κατάσταση φοράς κίνησης των οχημάτων δεν περιλαμβανόταν στη μελέτη της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ που έχει υλοποιηθεί για τις Μονοδρομήσεις στο Πειραιά στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του.