Google+ Followers

ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΒΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ΟΧΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΤΥΠΟΥ" ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Loading...

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

ΟΛΟΙ στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ από 00:01 έως 24:00 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στα Ρ/Κ-Ν/Γ από τις 06:00 την Δευτέρα 1 Μάη έως 06:00 την Τρίτη 2 Μάη!

ΠΕΜΕΝ        ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ       ΠΕΕΜΑΓΕΝ        ΠΕΠΡΝ       ΠΕΣ/ΝΑΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ναυτεργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, σπουδαστές,

H 1η Μάη είναι μέρα απεργίας της εργατικής τάξης, των εργαζομένων.

Οι εργάτες του Σικάγου το 1886, της Θεσσαλονίκης του 1936, οι 200 εκτελεσθέντες αγωνιστές από τους φασίστες Γερμανούς την 1η Μάη του 1944 στην Καισαριανή, οι χιλιάδες αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα δικαιώματα της τάξης τους, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε 131 χρόνια μετά και προκαλεί την ανεργία, τη φτώχια, τους πολέμους, την μετανάστευση, την προσφυγιά.
Τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες τους, επιθεωρούμε τις δυνάμεις μας, καθορίζουμε στόχους με ανάπτυξη της ταξικής πάλης, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Σε μια παρατεταμένη καπιταλιστική κρίση η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και συγκρούσεων οδηγούν του λαούς σε σφαγή, με τον κίνδυνο του γενικευμένου πολέμου. Έχει αποδειχτεί ιστορικά ότι οι καπιταλιστές για το κέρδος και τους ανταγωνισμούς, θυσιάζουν λαούς. Τεράστιες οι ευθύνες  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να συμμετέχει ενεργά στους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του ΔΝΤ, για τον έλεγχο γεωστρατηγικών περιοχών.

Ματώνουμε για τα κέρδη τους,
γινόμαστε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Η αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου είναι χωρίς ημερομηνία λήξης, διαρκώς θα επιτίθενται σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων αυξάνοντας την εκμετάλλευση τους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορία του
Σε αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με Ε.Ε, ΔΝΤ, προσθέτουν σε βάρος των ναυτεργατών, των εργαζομένων,  νέα δυσβάσταχτα μέτρα 3,6 δις ευρώ.
Τα νέα αντεργατικά μέτρα περιλαμβάνουν:
α) Στα Εργασιακά την παραπέρα υπονόμευση των ΣΣΕ, το χτύπημα  των κλαδικών μισθών και τη νέα μείωση του κατώτερου μισθού.
β) Στο Ασφαλιστικό με νέα μείωση συντάξεων και παροχών, με αύξηση των βαρών του ασφαλιστικού συστήματος στις πλάτες των εργαζομένων, μείωση των εργοδοτικών εισφορών, διατήρηση του περιβόητου κόφτη και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς μετά το 2018.
γ) Στο Φορολογικό  τη μείωση του αφορολόγητου και την αύξηση των έμμεσων φόρων ενώ στις επιχειρήσεις μειώνεται ο φόρος από 29% σε 26%.
δ) Στο στόχαστρο παραμένει η διαμόρφωση ενός νέου και πιο αντιδραστικού συνδικαλιστικού νόμου που θα βάζει πρόσθετα εμπόδια στην οργάνωση και στην ανάπτυξη των εργατικών αγώνων.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα!

Με αγωνιστική αισιοδοξία, συνεχίζουμε στο δρόμο της ταξικής πάλης, να γίνει πράξη η ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης, να σπάσουμε τα δεσμά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για μια κοινωνία που θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών
για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

Απαιτούμε:

√ Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
√ Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
√ Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
√ Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
√ Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στην εργασία και τη ζωή,
με βάση την εποχή μας τις σύγχρονες ανάγκες μας!

• Κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων.
• Επαναφορά των ΣΣΕ και αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές με κριτήριο την κάλυψη των απωλειών και τις σύγχρονες ανάγκες ζωής.
• Μέτωπο ενάντια στην άγρια φοροληστεία που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα.
• Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια την ανεργία την δουλειά χωρίς δικαιώματα.
• Να πληρώσουν οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες με αύξηση της φορολογίας τους στο 45%.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ   ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Δευτέρα 1η Μάη στις 06:00 το πρωί, πλατεία Καραϊσκάκη.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.
«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

Πειραιάς 25 Απρίλη 2017