ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ: 10 νεκροί 50 τραυματίες μέχρι στιγμής!

Τουλάχιστον 10 οι νεκροί και 50 τραυματίες, από δύο εκρήξεις που έγιναν ταυτόχρονα στο μετρό της Αγίας Πατρούπολης στη Ρωσία. Οι εκρήξεις έγιναν σε δύο σταθμούς μετρό.

Για την μία έκρηξη το πρακτορείο Ίντερφαξ επιβεβαιώνει ότι προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό.Για την δεύτερη δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση,αλλά θεωρείται βέβαιο ότι πρόκειται για συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση. Όλα θυμίζουν τις επιθέσεις στο μετρό της Μόσχας,όταν εκεί είχαν “χτυπήσει” Τσετσένοι.
Το ΑΠΕ μεταδίδει ότι στην Αγία Πετρούπολη βρίσκεται ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν,ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς. Είπε πως μίλησε ήδη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και πως οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα αίτια των εκρήξεων, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές πώς προκλήθηκαν.
Ο ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε πως οι αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια, περιλαμβανομένου αυτού της τρομοκρατικής επίθεσης.
Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Μόσχα Δημήτρης Λιάτσος μετέδωσε ότι βρέθηκε και τρίτος εκρηκτικός μηχανισμός,ο οποίος εξουδετερώθηκε.
Η διεύθυνση του μετρό της Μόσχας αποφάσισε την λήψη πρόσθετων εκτάκτων μέτρων ασφαλείας μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, που ειχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι και να τραυματισθούν δεκάδες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass.
Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η δοίκηση του μετρό της Μόσχας, η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό που διαθέτει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram,αναφέρεται ότι “λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας” και πως η “διοικηση του μετρό της Μόσχας είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους βοήθεια σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο”.
Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για τις εκρήξεις στην Αγία Πετρούπολη
Συγκλονισμένη από τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν, σήμερα, στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του λαού της Ρωσίας και της Κυβέρνησής του, απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.  
Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ρωσικές Αρχές.
Δείτε ζωντανά τι μεταδίδει το Russia Today