ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Ο νέος λιμενάρχης Ηρακλείου λειτουργεί… πυροσβεστικά : Ο αντιπλοίαρχος Ευθύμης Δουβής μιλά στη http://www.patris.gr!

http://www.patris.gr- αναδημοσίευση

Θέλει να βάλει στο περιθώριο τα έκτροπα με τους αγρότες, βλέπει παντού καλές σχέσεις 
και συνεργασίες και χαρακτηρίζει το κτιριακό «όραμα προς το παρόν»

Ο νέος λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμης Δουβής
Ο νέος λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμης Δουβής


Συνέντευξη στον Θάνο Περβολαράκη

Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως νέου λιμενάρχη Ηρακλείου, ο αντιπλοίαρχος Ευθύμης Δουβής μιλάει για το λιμάνι του Ηρακλείου, για τις σχέσεις των λιμενικών με τους πολίτες, για την υλικοτεχνική υποδομή του ΚΛΗ, αλλά και για το τι αναμένεται να γίνει με τους αγρότες που κλήθηκαν σε απολογία για τα επεισόδια που έγιναν πριν λίγες εβδομάδες στον χώρο του λιμένα.

«Έχουμε ένα εκσυγχρονισμένο λιμάνι» λέει ο κ. Δουβής και προσθέτει ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με τους φορείς ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα όποια προβλήματα προκύψουν.
Η συνέντευξη έχει ως εξής:

Η Πολιτεία εμπιστεύτηκε το Λιμεναρχείο Ηρακλείου στο νεότερο ίσως λιμενάρχη Κεντρικού Λιμεναρχείου της χώρας;

«Στον βαθμό δεν είμαι ο νεότερος, γιατί υπάρχει λιμενάρχης με μικρότερο βαθμό. Για παράδειγμα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ο λιμενάρχης έχε το βαθμό του πλωτάρχη. Ηλικιακά, εάν με ρωτάτε, δεν το γνωρίζω, δεν το έχω ψάξει, γιατί είναι κάτι που δε με απασχόλησε ποτέ.

Από πολύ νωρίς στην καριέρα μου κλήθηκα μέσα από πολλά πόστα να προσφέρω τις υπηρεσίες που έπρεπε και να αναλάβω καθήκοντα είτε τμηματάρχη είτε εισηγητή. Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε κανένας δεν περισσεύει και όλοι πρέπει να δίνουμε ό,τι θετικό και ό,τι καλύτερο έχουμε».

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα του λιμανιού;

«Εδώ είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε ένα εκσυγχρονισμένο λιμάνι. Προβλήματα βέβαια πάντα υπάρχουν. Σίγουρα όμως σε επίπεδο επικράτειας έχουμε ένα πολύ καλό εκσυγχρονισμένο τμήμα λιμενικών εγκαταστάσεων. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει πλήρης συμμόρφωση του λιμένος με τον κώδικα ISPS για την ασφάλεια των λιμενικών εγκαταστάσεων. Έχουμε την τύχη να έχουμε μία άριστη συνεργασία με τον ΟΛΗ και υπάρχει η απαιτούμενη δικτύωση, ώστε όποια προβλήματα παρουσιάζονται να επιλύονται αμέσως, αν όχι να προλαμβάνονται. Υπάρχει πυροσβεστικός λιμενικός σταθμός κι έχουμε άριστη συνεργασία και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπάρχουν υποδομές και τα εργαλεία για να έχουμε ένα ασφαλές λιμάνι και να μπορούμε να εξυπηρετούμε με ασφάλεια τους χρήστες και να παρέχουμε σωστές υπηρεσίες».

Το μεγαλύτερο ωστόσο πρόβλημα ποιο είναι;

«Προβλήματα σε ό,τι αφορά στις λειτουργίες του λιμανιού, τονίζω ότι δεν υπάρχουν. Υπάρχει το στελεχιακό δυναμικό που είναι έμπειρο, υπάρχουν πολλοί καλοί συνάδελφοι, είτε οι ένστολοι είτε οι πλοηγοί μας είτε είναι οι εργαζόμενοι στον ΟΛΗ, οι λιμενεργάτες, οι λεμβούχοι, γενικότερα όλοι όσοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο λιμάνι που φροντίζουμε για την εύρυθμη λειτουργία του. Τα μικροπροβλήματα αντιμετωπίζονται και είμαστε σε τέτοιο βαθμό συνεργασίας με τον ΟΛΗ, ώστε να μην βρισκόμαστε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Όμως ακόμα και να προκύψει ένα δυσάρεστο γεγονός, έχουμε τη δυνατότητα και σε επίπεδο σχεδιασμού και επιχειρησιακών μέσων να το αντιμετωπίσουμε».

Υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό στο ΚΛΗ;

«Με δεδομένη την δύναμη του Λ.Σ και εξετάζοντας την κατανομή που προβλέπεται για τα Κεντρικά Λιμεναρχεία της χώρας, είμαστε σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Υπάρχουν κάποια ζητήματα αναφορικά με τη στελέχωση κάποιων υπηρεσιακών μέσων που έχουν έρθει τώρα τελευταία, όπως το μεγάλο περιπολικό πλοίο που έχει έρθει, που όμως καλύπτονται για την ώρα από το ΚΛΗ».

Ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή αντιμετωπίζετε;

«Έχουμε κάποια πλωτά περιπολικά σκάφη και έχουν αναληφθεί ενέργειες για τον εκσυγχρονισμό και τη συντήρησή τους. Έχουν επίσης γίνει ενέργειες για την απόκτηση νέου σκάφους στη Χερσόνησο με τη βοήθεια του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου. Πρόσφατα συντηρήθηκε το ταχύπλοο σκάφος ΠΛΣ 119 που είχαμε παλιότερα.

Παλαιότερα υπήρχε σκύλος για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών και υπάρχει σκέψη για να έρθει σκύλος και πάλι στο Ηράκλειο. Ωστόσο, η έλλειψη αυτή καλύπτεται από την πολύ καλή συνεργασία με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ . Όποτε παραστεί ανάγκη για να γίνει έρευνα είτε για ναρκωτικά είτε για εκρηκτικά, υπάρχει συνεργασία με την Αστυνομία».

Υπάρχει κάποια σκέψη για μετεγκατάσταση του Λιμεναρχείου σε νέο κτίριο;

«Σε ό,τι αφορά στο κτιριακό θέμα, είμαστε σε επικοινωνία με τον ΟΛΗ. Οι κτιριακές μας υποδομές έχουν παραχωρηθεί από τον Οργανισμό. Είναι μόνιμη έννοια του προέδρου του ΟΛΗ το κτιριακό και προσπαθεί κι εκείνος να κάνει κάποιες βελτιωτικές ενέργειες στο κτίριο. Πάντα όμως έχουμε και στο πίσω μέρος του μυαλού μας έναν νέο χώρο που θα φτιαχτεί αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση της υπηρεσίας. Προς το παρόν όμως, αυτό παραμένει ένα όραμα».

Πόσο κοντά στον πολίτη είναι ο λιμενικός που υπηρετεί στο Ηράκλειο; Το ρωτώ αυτό γιατί έχουν εκφραστεί κάποια παράπονα από πολίτες.

«Θεωρώ ότι το Λ.Σ είναι πιο κοντά στον πολίτη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Δεν συμφωνώ ότι υπάρχουν παράπονα. Η εικόνα που έχω κι αυτό που λαμβάνω εγώ από τους πολίτες, είτε είναι χρήστες του λιμένα που βλέπω καθημερινά, είτε είναι πολίτες, είναι διαφορετικό από αυτό που μου λέτε. Δεν είναι τυχαίο ότι το Λ.Σ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη. Αυτό ισχύει και στο Ηράκλειο. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε εκείνοι που πρέπει να δαμάσουμε την απεραντοσύνη της θάλασσας, όποτε κάποιος κινδυνεύσει μέσα σε αυτή. Νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο ούτε το γεγονός ότι η Αρχιεπισκοπή Κρήτης τίμησε πρόσφατα σε ειδική τελετή το Λ.Σ στο πρόσωπο του υπουργού και του αρχηγού του Σώματος. Είμαστε δίπλα στον πολίτη και θα είμαστε και στο μέλλον».

Προσοχή! Αυτό το άρθρο έχει συνέχειες ...
Παρακαλώ χρησιμοποιείστε τα παρακάτω links για να τις διαβάσετε.