Google+ Followers

ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΒΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ΟΧΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΤΥΠΟΥ" ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Loading...

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Eurogroup: Βαρύ το κλίμα για την Ελλάδα! Δεν επιστρέφουν οι Θεσμοί, χάνεται και η 7η Απριλίου!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ- www.newsit.gr-αναδημοσίευση
Τελευταία ενημέρωση: 20.03.2017 | 19:59
Eurogroup: Βαρύ το κλίμα για την Ελλάδα! Δεν επιστρέφουν οι Θεσμοί, χάνεται και η 7η Απριλίου!
ΦΩΤΟ REUTERS- Προσδοκίες δεν υπήρχαν, κάτι που επιβεβαιώθηκε - Παραμένει στις Βρυξέλλες για διαβουλεύσεις ο Τσακαλώτος!

- Χωρίς "λευκό καπνό" για συμφωνία και κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ένα ακόμη Eurogroup
- Απαγορευτικό Ντάισελμπλουμ για το χρέος, αλλά και... τυράκι για "πρόοδο στις συνομιλίες"
- Μοσκοβισί: "Ανοιχτά ζητήματα η αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό - Ελπίζω σε συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες"
- "Καμπανάκι" Ρέγκλινγκ για συμφωνία πριν την δόση που πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα τον Ιούλιο

Ένα Eurogroup ακόμη, χωρίς συμφωνία ξανά. Οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν και για μία ακόμη φορά ακούσαμε από τα πλέον επίσημα χείλη της διαπραγμάτευσης πως "υπήρξε πρόοδος" αλλά όχι "λευκός καπνός".
Ακούσαμε όμως και κάτι ακόμη, που είναι ενδεικτικό του ότι φαίνεται ακόμη να υπάρχει... ψωμί σχετικά με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τόνισε πως "οι συζητήσεις με την Αθήνα θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν εδώ στις Βρυξέλλες". Που σημαίνει πως οι Θεσμοί δεν επιστρέφουν στην Αθήνα...
Το δεύτερο... κακό μαντάτο από την πλευρά Ντάισελμπλουμ, ήταν η απαισιοδοξία που εξέφρασε για μια πιθανή συμφωνία στο επόμενο Eurogroup, αυτό της 7ης Απριλίου...
Η συνέντευξη Τύπου
Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες λίγο μετά το τέλος της συνεδρίασης του Συμβουλίου, ότι σημειώθηκε πρόοδος στις διαβουλεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εκπροσώπους των δανειστών και αυτές θα συνεχιστούν εντατικά τις επόμενες μέρες στη βελγική πρωτεύουσα.
Ανέφερε ότι στη σημερινή συνεδρίαση έγινε ένας απολογισμός των ως σήμερα διαβουλεύσεων ο οποίος σε γενικές γραμμές υπήρξε θετικός, αλλά και ότι υπάρχουν ακόμη κάποιες σημαντικές εκκρεμότητες ενώ υπογράμμισε ότι στο δημοσιονομικό τομέα τα πράγματα πηγαίνουν καλά και δεν υπάρχουν προβλήματα.
Υπάρχει η βούληση να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις το ταχύτερο δυνατό τις επόμενες μέρες εδώ στις Βρυξέλλες, ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ , ενώ ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε ότι παραμένουν ανοιχτά ορισμένα θέματα όπως το συνταξιοδοτικό και η εργατική νομοθεσία.
Ελπίζω να καταλήξουμε σε ολοκλήρωση της αξιολόγησης τις επόμενες εβδομάδες δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί και ανέφερε ότι η επίτευξη συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό θα έχει θετικές επιπτώσεις στις επενδύσεις στην Ελλάδα και στην ανάπτυξη.
Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε από πλευράς του ότι περαιτέρω καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία. Υπήρξε πρόοδος σε σχέση με το προηγούμενο Eurogroup και πρέπει να διατηρήσουμε αυτή τη τάση που υπάρχει, ανέφερε.
"Πλάτες" Ντάισελμπλουμ στην ελληνική κυβέρνηση - "Καμπανάκι" Ρέγκλινγκ για την οικονομία
Ο Γ. Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις των επόμενων ημερών στις Βρυξέλλες ανέφερε ότι θα γίνουν σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων αλλά και ότι σε αυτές θα εμπλακεί από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Οικονομικών.
Ρέγκλιγνκ: Περαιτέρω καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία
Ερωτηθείς αν έχει διαπιστώσει πολιτική απροθυμία της ελληνικής πλευράς, σε σχέση με το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη και ότι, αντιθέτως, πρόθεση της ελληνικής πλευράς είναι να περατωθούν οι διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών το ταχύτερο δυνατό.
Ως προς το ζήτημα της παραμονής του τέλος στην προεδρία του Eurogroup ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι εναπόκειται στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις. Τόνισε ωστόσο ότι η θητεία του λήγει τον Ιανουάριο του 2018.
Εξάλλου ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε από πλευράς του ότι περαιτέρω καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία. Ως προς τις συζητήσεις για την μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε κάποιου είδους ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο ο Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι δεν πρέπει να σχετίζεται το εν λόγω ζήτημα με το ζήτημα της παραμονής του Δ.Ν.Τ. στο ελληνικό πρόγραμμα.
Ρέγκλινγκ: Ζητά διευκρινίσεις από την Ελλάδα για το δάνειο της Παγκόσμιας Τράπεζας!
Ο Κλάους Ρέγκλιγνκ, ανέφερε επίσης ότι έχει ζητήσει από την ελληνική πλευρά διευκρινήσεις ως προς το δάνειο που προτίθεται να λάβει από την Παγκόσμια Τράπεζα, χωρίς όπως είπε αυτό να σημαίνει ότι υπάρχουν αντιρρήσεις.
Για το ζήτημα αυτό, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε από την πλευρά του: "Αν επηρεάσει τη δημοσιονομική σταθερότητα πρέπει να εμπλακούμε"...