ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Απώλεια για τον Τύπο της χώρας! Πέθανε ο εκδότης της εφημερίδας «ΦΩΣ», Θόδωρος Νικολαΐδης!

11:01
18/3
Απώλεια για τον Τύπο της χώρας! Πέθανε ο εκδότης της εφημερίδας «ΦΩΣ», Θόδωρος ΝικολαΐδηςΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 92 ΕΤΩΝ

Ένα μεγάλο πλήγμα δέχθηκε ο ελληνικός Τύπος. Εφυγε από τη ζωή ο εκδότης, ιδρυτής και ιδιοκτήτης-διευθυντής της καθημερινής αθλητικής εφημερίδας «Φως των Σπορ».
Η ελληνική αθλητική δημοσιογραφία και ο ελληνικός Τύπος θρηνούν την απώλεια του μεγάλου εκδότη. Είμαστε πλέον πιο φτωχοί!.

Ο Θόδωρος Νικολαϊδης άφησε το πρωί του Σαββάτου την τελευταία του πνοή σε ιδιωτική κλινική, σε ηλικία 92 ετών.
Ο κυρ Θόδωρος, όπως αγαπούσαν να τον φωνάζουν οι αθλητικοί συντάκτες, υπήρξε δάσκαλος πολλών κορυφαίων δημοσιογράφων της χώρας και δραστήριος ως το τέλος. Αγαπούσε τη δημοσιογραφία, τον αθλητισμό και πάρα πολύ τον Ολυμπιακό. Ομως, παρά το γεγονός ότι ήταν εκδότης ενος συλλογικού εντύπου και είχε συλλογική προτίμηση, στο «ΦΩΣ» δεν μπορούσε να προσάψει κανείς ότι δεν έκανε σωστή δημοσιογραφική δουλειά. 
Μια πληρέστατη αθλητική εφημερίδα, με όλες τις ειδήσεις, με καλά ελληνικά -όπως ο ίδιος επιθυμούσε- και με σεβασμό στους μεγάλους αντιπάλους. 
Ιδρυσε την εφημερίδα «Αθλητικών Φως» το 1955. Αυτή μετονομάστηκε σε «Φως των Σπορ» και έκτοτε αποτελεί την πρώτη προτίμηση των οπαδών του Ολυμπιακού και όχι μόνο καθώς και η αντίπαλοι σεβόντουσαν τη σοβαρότητα του «Φωτός»...
Πέρυσι, είχε βραβευθεί για την προσφορά του από το ίδρυμα «Μπότση».
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1925, παιδί προσφύγων από τη Μικρά Ασία, ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος υφασμάτων στο κέντρο του Πειραιά. Αρχισε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από την εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», στην οποία έκανε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.
Το SentraGoal εύχεται συλλυπητήρια στην οικογένειά του...