ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Επιστολή – καταγγελία της ΛΑ.Ε. στο ΕΣΡ για τον αποκλεισμό της Λαϊκής Ενότητας από την ΕΡΤ με ευθύνη της Διοίκησης της!

Δελτίο Τύπου

Επιστολή – καταγγελία του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας για τον αποκλεισμό της ΛΑ.Ε. από την ΕΡΤ, υπέβαλε προς το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της ΛΑ.Ε. και μέλος της Π.Γ. του κόμματος, Δέσποινα Σπανού. Η καταγγελία της ΛΑ.Ε. προς το ΕΣΡ ήρθε σε συνέχεια της παράστασης διαμαρτυρίας που είχε πραγματοποιήσει κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στις 10 Φεβρουαρίου (αποτελούμενο από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, Δημήτρη Στρατούλη, Δέσποινα Σπανού, Αντώνη Νταβανέλο, Γιάννη Τόλιο και την Όλγα Μοσχοχωρίτου από το νομικό τμήμα της ΛΑΕ).

Μέσω της επιστολής – καταγγελίας, η ΛΑ.Ε. ζητά:Α) Να σταματήσει η πρακτική αποκλεισμού της ΛΑΕ από την ΕΡΤ και
Β) Να ελεγχθεί με αυστηρότητα, με βάση το Σύνταγμα και τον ιδρυτικό νόμο της ΕΡΤ η σημερινή Διοίκηση της, ως άμεσα υπεύθυνη για τον αποκλεισμό της ΛΑ.Ε. και τη μη διασφάλιση του σκοπού και των αρχών λειτουργίας της ΕΡΤ, βάσει των οποίων οφείλει να αποτελεί φορέα «δημοκρατίας και πολιτισμού και να συμβάλλει στη διασφάλιση της πολυφωνίας, στην ανεξάρτητη μετάδοση της πληροφορίας και της είδησης».
Η επιστολή – καταγγελία της ΛΑ.Ε. προς το ΕΣΡ, με αφορμή τον αποκλεισμό των ανακοινώσεων, δελτίων Τύπου και των μελών της Λαϊκής Ενότητας από τη διοίκηση της ΕΡΤ, επισυνάπτεται στη συνέχεια.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.
23/3/2017