ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ: Παράνομη απασχόληση εργαζομένων χωρίς άδεια σε πλοίο στη μικρή δεξαμενή του Περάματος!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ 
&  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 
ΤΗΛ :  2104110148 – 2104129496  FAX : 2104178307
e-mail : metallo.attikis@gmail.com
Πειραιάς 24/3/2017
Α.Π. 51/2017

Προς :  ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ 
 ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 
 ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
 ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΕΠΕ 
 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
 ΚΕΠΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
 ΜΜΕ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Για άλλη μια φορά έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των παραβάσεων των κανόνων  Υγιεινής και Ασφάλειας στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη  , μια σοβαρότατη παράβαση που αφορά στην Επιχείρηση ΔΟΥΚΑΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ . 
Κατά την διάρκεια ελέγχου από την Μικτή Επιτροπή Περάματος , την  ΠΕΜΠΤΗ 23 Μάρτη 2017 στο Πλοίο SANTA KATERINA , στην μικρή δεξαμενή του Περάματος , διαπιστώθηκε παράνομη απασχόληση έξι εργαζομένων , τους οποίους η Επιχείρηση δεν εμφάνιζε στην σχετική άδεια  , χωρίς εκείνοι να το γνωρίζουν . 

Εκτός από το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Επιχείρηση , υποβλήθηκε  από το Λιμεναρχείο μήνυση για αυτόφωρη διαδικασία . 
Όπως είναι γνωστό υπάρχουν πολλές Επιχειρήσεις που κατ’ επανάληψη παραβιάζουν τα μέτρα ασφαλείας , κάτι που  επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει , αδιαφορώντας για τον κίνδυνο στον οποίο θέτουν τους εργαζόμενους και παρά τις κυρώσεις που τους επιβάλλονται δεν συμμορφώνονται αλλά εξακολουθούν να παρανομούν , το ίδιο άλλωστε έχει κάνει και η παραπάνω Επιχείρηση την οποία καταγγέλλουμε  .
Ζητάμε να μας ενημερώσετε εγγράφως για τις ενέργειες οι οποίες έχουν γίνει από την πλευρά σας και εάν τελικά εφαρμόζονται οι ποινές και τα πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται .
Επίσης το  γεγονός που καταγγέλλουμε , καταδεικνύει για μια ακόμα φορά την αναγκαιότητα καθημερινής λειτουργίας των Μικτών Επιτροπών για την τήρηση των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας όπου εκτελούνται ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες και όχι απαξίωση  και  διάλυσή τους.
Τα Σωματεία μας έχουν ιεραρχήσει στην πάλη τους σαν πρώτο το ζήτημα  της διασφάλισης  της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς , μέσα από την τήρηση των κανόνων για την υγιεινή και την ασφάλειά τους . 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ                         ΜΥΤΙΛΗΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ