ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΛΣ ΝΔΕ: Από τους Χαράλαμπο Πλαστουργό,Θωμά Τσιονάκα και Ευάγγελο Αγγελή.

Συναδέλφισες, συνάδελφοι
Σε σχέση με την από 14-3-2017 «Ανακοίνωση» την οποία υπογράφουν οι κ. Οικονομόπουλος Νικόλαος και Κωστάκης Μιχαήλ σας ενημερώνουμε για τα εξής:
Α)  Η στάση μας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την προάσπιση αυτού που θεωρούμε ως συμφέρον για το Σωματείο μας και τον κλάδο μας εν γένει.
Καμία «εμμονή» για δικαστικές διαμάχες δεν υπάρχει σε εμάς καθώς όταν ελήφθη μία απόφαση (για «πρόωρες εκλογές») που ευθέως παραβίαζε τις διατάξεις του Καταστατικού αλλά και ο αυθαίρετος αποκλεισμός του συνδυασμού μας από τις εκλογές η καταφυγή στην δικαστική οδό ήταν για εμάς, δυστυχώς, μονόδρομος.
Β) Έστω και αργά παραδέχθηκαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι τα ασφαλιστικά μέτρα στρέφονταν κατά της διαδικασίας και όχι κατά προσώπων όπως έντεχνα κάποιοι παρουσίαζαν όλο αυτό το διάστημα διχάζοντας τους συναδέλφους.
Γ)  Δυστυχώς η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν «δικαίωσε» κανέναν παρά τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση. Ο καθένας που έχει διαβάσει τις δύο αποφάσεις μπορεί να διαπιστώσει ότι η αντίθετη πλευρά εκμεταλλεύτηκε την κωλυσιεργία της δικαιοσύνης και επίσπευσε τόσο σύντομα τις εκλογές με αποτέλεσμα το δικαστήριο να δεχθεί ότι δεν μπορεί να τις αναστείλει  με προσωρινή απόφαση   αφού αυτές έχουν ήδη γίνει. Στην εκδίκαση των προσωρινών ασφαλιστικών όπως θα διαπιστώσατε  το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης για να κρίνει αν όλα έγιναν καλώς και σύμφωνα με το Καταστατικό.
Επομένως για ποια «δικαίωση» μιλάνε;
 Η ουσία της υπόθεσης για την οποία δεν γίνεται καθόλου λόγος στην ανακοίνωση τους θα κριθεί στην Τακτική Δικάσιμο τον ερχόμενο Μάιο.
Δ) Ποτέ δεν θεωρήσαμε «τσιφλίκι» μας το Σωματείο για το οποίο έχουμε δώσει αγώνες για τα συμφέροντα των συναδέλφων και για την ίδρυσή του, τότε που οι περισσότεροι από αυτούς δεν πίστευαν καν στην συνδικαλιστική ιδέα για τον κλάδο μας, τότε που η ενασχόλησή μας αυτή συνεπαγόταν και με προσωπικές διώξεις. Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε μαθήματα περί συνδικαλισμού και εικονικές δήθεν διαπιστώσεις περί «απομόνωσης» από συναδέλφους μας που τώρα εκμεταλλευόμενοι την «εικονική …» θέση τους αφαιρούν με το «έτσι θέλω …» προνόμια από είκοσι πέντε (25) οικονομικά τακτοποιημένα μέλη, με την πρόφαση ότι  προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, τα οποία δικαιούνται έτσι και αλλιώς από το Καταστατικό, όπως η Κάρτα του ΚΤΕΛ η πρόσβαση στην Τράπεζα αίματος και εν γένει προνόμια που έχουν όλα τα μέλη της ένωσης.
Αυτή είναι άραγε η συνδικαλιστική ομόνοια που πρεσβεύουν;
Ε) Κάνουμε γνωστό σε όλους, αν και ήδη το γνωρίζετε: όλη αυτήν την οικονομικά ζημιογόνα και κυρίως ψυχοφθόρα διαδικασία την επωμιστήκαμε αποκλειστικά και μόνο εμείς δίχως να επιβαρύνουμε το Ταμείο της Ένωσης αλλά ούτε και τους συναδέλφους μας. Σεβόμενοι τις δικαστικές αποφάσεις καλύψαμε και τα δικαστικά έξοδα (550 ευρώ) για λογαριασμό όλων.
Όμως καμία ενημέρωση δεν έχει γίνει σε σχέση με το δικαστικό κόστος από την αντίθετη πλευρά. Ποιος το επιβαρύνθηκε και σε τι ύψος οικονομικό; Έχουν ληφθεί αποφάσεις και από ποιους για πρόσληψη «Νομικών Συμβούλων» και πόσων Νομικών Συμβούλων; Γιατί άραγε επιβαρύνθηκε το Ταμείο της Ένωσης σύμφωνα με πληροφόρηση μας με το ποσό κοντά στις 3.000 ευρώ για την παρέλαση των «Νομικών Συμβούλων τους» όταν τα πραγματικά δικαστικά έξοδα είναι 550 ευρώ σύμφωνα με αποφάσεις της δικαιοσύνης;
Περιμένουμε απαντήσεις από τους κ. Οικονομόπουλο Νικόλαο και Κωστάκη Μιχαήλ για όλα τα παραπάνω και την ενυπόγραφη έκθεση  της  ελεγκτικής επιτροπής .   
Δηλώνουμε «παρόντες» για άλλη μια φορά

 Χαράλαμπος Πλαστουργός, Θωμάς Τσιονάκας και Ευάγγελος  Αγγελής