ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Δήλωση του Παν. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε “Συνωμοσία για να ξεπουλήσουν, τεμαχίσουν και διαλύσουν την ΔΕΗ”!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


        Η ΔΕΗ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας κλιμακούμενης συνωμοσίας μεγάλων και αδίστακτων εγχώριων και ξένων συμφερόντων, τα οποία χρησιμοποιούν ως όχημα την κυβέρνηση και το κουαρτέτο, εν όψει και της δεύτερης αξιολόγησης, προκειμένου να ξεπουλήσουν, να τεμαχίσουν και να διαλύσουν την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, την ΔΕΗ, και κάθε ίχνος δημόσιας παρέμβασης στον στρατηγικό χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας.
        Τα αδίστακτα αυτά ιδιωτικά εγχώρια συμφέροντα, σε συνεργασία με μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους, θέλουν να επιβάλλουν, στο όνομα της δήθεν απελευθέρωσης της αγοράς, της ενέργειας, ένα νέο ιδιωτικό ολιγοπώλιο υπερκερδοφόρου ελέγχου της ηλεκτρικής ενέργειας που θα πνίγει την οικονομία και τα νοικοκυριά.
        Στην ουσία η Ελλάδα, κάτω από το ξεπουλημένο συναινετικό μπλοκ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και των δορυφορικών τους μνημονιακών κομμάτων, επιχειρείται να ξαναγυρίσει, με άλλη μορφή, σε ληστρικές εποχές τύπου Power στην ηλεκτρική ενέργεια.
        Η ΔΕΗ δεν χρειάζεται κανένα τεμαχισμό και εκποίηση των μονάδων της αλλά ένα σχέδιο διάσωσης, χρηματοδότησης με ευνοϊκούς όρους και ανασυγκρότησης, ως ενιαία, δημόσια, καθετοποιημένη επιχείρηση, στο πλαίσιο μιας ριζοσπαστικής εναλλακτικής πρότασης διεξόδου για την χώρα.
        Αυτό το σχέδιο, το οποίο θα προβλέπει ειδικές ρυθμίσεις ανακούφισης για το ρεύμα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, δεν θέλει και δεν μπορεί να το προωθήσει η παραδομένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ.
        Η σωτηρία της ΔΕΗ, η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην εταιρεία και κυρίως η προάσπιση των καταναλωτών και την ελληνικής οικονομίας, απαιτούν μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στην χώρα.
Για το Γραφείο Τύπου
23/3/2017
Περιοχή συνημμένων