ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

PEIRATIKO REPORTAZ: ΝΤΡΟΠΗ KΥΡΙΕ ΠΑΝ.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ- Διαμαρτυρία της ΠΕΝΕΝ για την καθυστέρηση επαναχορήγησης των εφάπαξ παροχών στους Ναυτικούς!

 ΠΕΝΕΝ
Δελτίο Τύπου

Στα γρανάζια και στον λαβύρινθο της ελληνικής γραφειοκρατίας έχει κολλήσει αυτή την φορά η επαναχορήγηση των εφάπαξ παροχών των Ναυτικών!
Όπως είναι γνωστό μετά από καθυστέρηση 3 ετών καθορίστηκε και θεσμοθετήθηκε η επανεκκίνηση των εφάπαξ των Ναυτικών με τον νέο τρόπο υπολογισμού.
Από τότε έχει παρέλθει χρονικό διάστημα περισσότερο του ενός μήνα χωρίς ωστόσο έως και σήμερα να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την επαναχορήγηση των παροχών.

Προβλήματα που αφορούν λειτουργικά κενά και αδυναμίες με την ενοποίηση των ταμείων δεν μπορούν να οδηγούν σε παρατεταμένη καθυστέρηση και ολιγωρία των υπηρεσιών.
Διερμηνεύοντας τα αισθήματα οργής που διακατέχουν χιλιάδες Ναυτεργάτες δικαιούχους των εφάπαξ παροχών θέλουμε να επισημάνουμε προς όλους τους αρμόδιους φορείς και τις αντίστοιχες υπηρεσίες ότι επιβάλλεται χωρίς καμιά περαιτέρω χρονοτριβή να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια και δυσλειτουργίες ώστε να καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους Ναυτεργάτες.
Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι ανάμεσα στους δικαιούχους περιλαμβάνονται μεγάλες ομάδες Ναυτικών που αντιμετωπίζουν εξαιρετικά σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα επιβίωσης αλλά και πολλά προβλήματα υγείας και η καταβολή των εφάπαξ θα αποτελέσει σημαντικό βοήθημα να σταθούν στα πόδια τους και να ανταποκριθούν στις σύνθετες οικονομικές τους υποχρεώσεις και ανάγκες.
Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το ΕΤΕΑΠ, το ΝΑΤ και τις λοιπές υπηρεσίες να επιταχύνουν τις σχετικές διαδικασίες ώστε να υπάρξει άμεσα η επανεκκίνηση και η χορήγηση των εφάπαξ παροχών.
Σημειώνουμε ότι εξ αιτίας της 3ετούς καθυστέρησης στην καταβολή του εφάπαξ έφυγαν δεκάδες άνθρωποι από την ζωή χωρίς να έχουν προλάβει να πάρουν τα εφάπαξ……
Εφιστούμε για άλλη μια φορά την προσοχή σε όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και να ανταποκριθούνε επιτέλους στις υποχρεώσεις τους προς τους ασφαλισμένους Ναυτικούς που απαιτούν το αυτονόητο, να τους καταβληθούν αυτά που συνεισέφεραν στα αντίστοιχα Ταμεία τους.  Δηλαδή ο ίδιος ο μόχθος της πολύχρονης δουλειάς και των εισφορών προς τα ταμεία τους.

Με εντολή Διοίκησης
Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας
Νταλακογεώργος Αντώνης                                            Κροκίδης Νικόλαος