ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (ΗΣΑΠ - ΜΕΤΡΟ – ΤΡΑΜ)!

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΥ ΑΕ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ ( ΓΡΑΜΜΗ 1)

Τρίτη,  21  Φεβρουαρίου  2017

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προχωράνε οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ με απόφαση που λήφθηκε, χθες Δευτέρα 20/2/17, από το Συντονιστικό των Σωματείων Εργαζομένων.

Μοναδικό αίτημά μας είναι να μην προχωρήσει, εδώ και τώρα, η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μειώνοντας τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες.
Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε, όπως είχαμε προαναγγείλει, η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 24ωρες απεργίες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν ως εξής: Πέμπτη 23/2/2017, Τετάρτη 1/3/2017 και Παρασκευή 3/3/2017
Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δε θα ανεχτούμε καμία προσπάθεια, που θέτει σε κίνδυνο τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.
Γι’ αυτό απαιτούμε:
Να μην προχωρήσει η καταστροφική και αδικαιολόγητη ρύθμιση τροποποίησης του άρθρου 5 του νόμου 3920/2011, η οποία μειώνει τα έσοδα της ΣΤΑ.ΣΥ μεταφέροντας την αρμοδιότητα διαχείρισης των σταθμών και των διαφημιστικών χώρων στον ΟΑΣΑ.
Είναι προφανές ότι αυτή η ρύθμιση αποτελεί το «δούρειο ίππο» για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ.
Όμως, αυτά τα «κρυφά» σχέδια δε θα περάσουν! Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική!

Οι Διοικήσεις