ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Σήμα κινδύνου από Μηχανικούς ΕΝ για το ΚΕΣΕΝ!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/02/2017
www.pireas2day.gr-αναδημοσίευση
«Ακέφαλο» έχει μείνει το Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού/ Μηχανικών με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις στην έκδοση πιστοποιητικών.

Αυτό επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε μετά από τη Γενική Συνέλευση των σπουδαστών στο ΚΕΣΕΝ/ Μηχανικών, στην οποία αναφέρεται ότι «απαιτούμε τον άμεσο διορισμό Διευθυντή και Υποδιευθυντή στο ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών».


Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Οκτώβρη με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (άρθρο 18 του ν.4429/2016, ΦΕΚ 199 Α) καθορίστηκαν τα προσόντα για την επιλογή των παραπάνω θέσεων, ωστόσο το θέμα δεν έχει ακόμα «κλείσει».

Έτσι, με νέα ρύθμιση (άρθρο 63) του πολυνομοσχεδίου, που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προβλέπεται ότι εκτός από Μηχανικούς Α’ Τάξεως με τριετή τουλάχιστον πραγματική θαλάσσια υπηρεσία με καθήκοντα Α’ Μηχανικού τη θέση του Βοηθού Διευθυντή μπορούν να πάρουν και καλύψουν υποψήφιοι με δίπλωμα Ναυπηγού - Μηχανολόγου - Μηχανικού ή Μηχανολόγου - Μηχανικού ή Ηλεκτρολόγου - Μηχανικού ή Χημικού - Μηχανικού με «τριετή τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία».

Με άλλη ρύθμιση (άρθρο 61) προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο το εξής:
«Η  επιλογή του ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού των Κέντρων Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ), των Δημοσίων Σχολών  Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων (ΔΣΕΝ/ΣΠΜ) καθώς και της Δημόσιας Σχολής Μετεκπαίδευσης Θαλαμηπόλων (ΔΣΕΝ/ΜΕΤ/ΘΑΛΑΜΗΠΟΛΩΝ) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής γίνεται  από  τριμελείς επιτροπές οι οποίες  συγκροτούνται με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι σπουδαστές του ΚΕΣΕΝ/ Μηχανικών «συνεχίζονται τα προβλήματα στη λειτουργία του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών, με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, την απαξίωση   της εργαστηριακής υποδομής, ενώ παραμένει το πρόβλημα με το περιορισμό των μαθημάτων σε εμβόλιμες εξεταστικές που για να συμμετέχεις με το νέο κανονισμό πρέπει να έχεις ολοκληρώσει όλους τους κύκλους μαθημάτων».

«Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να απαιτήσει την κατάργηση του ορίου μαθημάτων στις εμβόλιμες εξεταστικές περιόδους και να απαιτήσει την διεξαγωγή εμβόλιμης  εξεταστικής αμέσως μετά την ολοκλήρωση του κύκλου του Καλοκαιριού.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας να μεριμνήσουν για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας Ναυτικών Μητρώων στην κατάθεση και έκδοση των πιστοποιητικών από τους συναδέλφους, για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της οικονομικής εκμετάλλευσης των συναδέλφων από τους «πράκτορες».
Απαιτούμε τον άμεσο διορισμό Διευθυντή και Υποδιευθυντή στο ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών, να σταματήσει ο εμπαιγμός των συναδέλφων που έχουν παρακολουθήσει το ειδικό σχολείο του ERM από το Νοέμβριο και έως σήμερα δεν έχουν παραλάβει τα πιστοποιητικά», σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία κλείνει ως εξής:

•    Ζητάμε την άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή για την επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων μας.
•    Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Τρίτη 21 Φλεβάρη, στον Πειραιά στις 18:30 πλατεία Καραϊσκάκη.