ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Δήλωση προέδρου ΠΕΑΛ.Σ,Δημήτρη Σαιτάκη: Ο συνδικαλισμός είναι θεσμός της Δημοκρατίας με σκοπό να ασκεί έλεγχο και κριτική σε πράξεις ή παραλείψεις της εκτελεστικής εξουσίας!

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

8 ΧΡΟΝΙΑ PEIRATIKO REPORTAZ- ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Χτες το βράδυ,  ο κ. υπουργός Ναυτιλίας, Π.Κουρουμπλής, απαντώντας στην ΠΕΑΛΣ,  με πρωτοφανή στα χρονικά,  απαράδεκτο τρόπο,  όχι μόνο έθιξε τους συνδικαλιστές της,  αξιωματικούς, αλλά και γενικότερα τους αξιωματικούς του Λ.Σ
Ακολουθεί το απόσπασμα, που έχει ξεσηκώσει ήδη θύελλα διαμαρτυριών πολλών αξιωματικών κατά του κ. Κουρουμπλή
"5. ¨"Οι συνδικαλιστές του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι υπέγραψαν την ανακοίνωση για δήθεν διακοπή του Internet, εκτός του ότι εξέθεσαν την υπηρεσία τους, δίνοντας την εικόνα ενός σχεδόν υπό διάλυση οργανισμού, δεν είχαν την εντιμότητα να ρωτήσουν τους συναδέλφους τους αξιωματικούς σε τι στάδιο βρισκόταν η υπόθεση, για την οποία εργάστηκαν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές δεν είχαν ούτε την επαγγελματική επάρκεια να επαληθεύσουν τα γραφόμενα, στη σχετική ανακοίνωσή τους".

Επειδή το θέμα είναι , όχι μόνο σοβαρό, αλλά και αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο,πάντα  κατά την ταπεινή μας γνώμη,( σοβαρό ατόπημα για έναν υπουργό), 
το PEIRATIKO REPORTAZ ζήτησε δήλωση για αυτό το θέμα 
 από τον πρόεδρο της ΠΕΑΛΣ, κ. Δημήτρη Σαιτάκη, 
η οποία έχει ως εξής: 

"Με έκπληξη είδαμε σε χθεσινοβραδυνή ανακοίνωσή του τον Υπουργό Ναυτιλίας να ασκεί «κριτική» σε παρέμβαση συνδικαλιστικού οργάνου των Αξιωματικών Λ.Σ. για υπαρκτά προβλήματα μέσω ύβρεων και προσωπικών επιθέσεων.
Δεν θα ακολουθήσουμε.
Τονίζουμε όμως ότι η επαγγελματική επάρκεια των Αξιωματικών αξιολογείται καθημερινά από τους Προϊσταμένους τους και την Ηγεσία του Σώματος, η δε συνδικαλιστική τους δράση από τα μέλη του Σωματείου. Δεν μπορεί λοιπόν να γίνονται πεδίο αντιπαράθεσης και άσκησης μικροπολιτικής.
Ο συνδικαλισμός είναι θεσμός της Δημοκρατίας με σκοπό να ασκεί έλεγχο και κριτική σε πράξεις ή παραλείψεις της εκτελεστικής εξουσίας.
Ενέργειες που σκοπό έχουν την ποδηγέτηση του συνδικαλιστικού κινήματος μας αφήνουν παγερά αδιάφορους.
Συνεχίζουμε"…..