ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΕΠΛ.Σ: «Ακόμη και η ΕΛΠΙΔΑ κάποια στιγμή ΠΕΘΑΙΝΕΙ…»!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Πειραιάς, 9/2/2017 
Αρ. Πρωτ:   28/2017

Προς:1.Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
2. Όπου υπηρετούν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σε συνέχεια της συνεδρίασης των Ομοσπονδιών μας αποφασίστηκε η πραγματοποίηση ένστολης πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17.00 στην πλατεία Συντάγματος.

Οι συνεχείς μας προσπάθειες για διάλογο προς επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας αγνοήθηκαν προκλητικά και οι προεκλογικές δεσμεύσεις για τα Σώματα Ασφαλείας λησμονήθηκαν με μεγάλη ευκολία.
Η απουσία διαλόγου και η έλλειψη ενημέρωσης με ευθύνη της Κυβέρνησης, προκαλούν την παραφιλολογία και τη σεναριολογία λόγω της απαράδεκτης τακτικής του οικονομικού επιτελείου να παρακάμπτει προκλητικά τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς των εργαζομένων.
Για το μείζον ζήτημα του παγώματος των μισθολογικών ωριμάνσεων και μετά την επιμονή μας, συναντηθήκαμε με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΓΛΚ, οι οποίοι μας ενημέρωσαν ότι οι ευθύνες ανήκουν στα συναρμόδια υπουργεία που δεν έχουν διασφαλίσει τα ισοδύναμα μέτρα.
Ωστόσο σε πρόσφατη απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη σε σχετική ερώτηση Βουλευτών, γινόταν σαφές πως σε ότι αφορά τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχει σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών/ΓΛΚ επιστολή στην οποία αναφέρονται αναλυτικά  τα ισοδύναμα που προτείνονται  ώστε να μην ανασταλούν οι μισθολογικές ωριμάνσεις των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για το 2017 – 2018.
Ακόμη και η ΕΛΠΙΔΑ κάποια στιγμή ΠΕΘΑΙΝΕΙ…
Καλούμε τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας να ενημερώσουν τα μέλη τους προκειμένου να δώσουμε δυναμικό παρών και μια ηχηρή απάντηση στην Κυβέρνηση.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος               ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης