ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Ένοχος ο Κουρτάκης για εξύβριση και δυσφήμηση!

kourtakis-giannis.jpg

Ο Γιάννης Κουρτάκηςeurokinissi
Ποινή φυλάκισης 23 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε αργά το βράδυ της Πέμπτης, το Β΄αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον Γιάννη Κουρτάκη καθώς τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της εξύβρισης σε βάρος του Παναγιώτη Καμμένου και της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος τριών ανηλίκων γιων του, κατά ορθότερο. νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων, όπως είπε η πρόεδρος του Δικαστηρίου.

Αντίθετα το Δικαστήριο αθώωσε τον διευθυντή σύνταξης Παναγιώτη Τζένο για το ίδιο αδίκημα.
Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας του αυτοφώρου είχε ζητήσει να κηρυχτεί ένοχος ο Γιάννης Κουρτάκης. «Τέλεσε την πράξη της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά συρροή», είπε ο εισαγγελέας, αναφέροντας πως τα όσα είπε ο Γιάννης Κουρτάκης στις επίμαχες ραδιοφωνικές εκπομπές για τον γιο του υπουργού για σχέσεις με την τρομοκρατία, ήταν ψευδή και στόχο είχαν να βλάψουν τον Καμμένο και τα ανήλικά τέκνα του:
«Δεν δημιουργείται καμία αμφιβολία ως προς τον δόλο, καθώς γνώριζε ότι όλα αυτά που ανέφερε ήταν ψεύδη και ο σκοπός του ήταν να βλάψει τον πολιτικώς ενάγοντα και τα ανήλικα τέκνα του… Όταν κάποιος είναι υπουργός εθνικής Άμυνας, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τη βλάβη που προκαλείται από τη συσχέτιση του με την τρομοκρατία… Ο κατηγορούμενος στοχοποιεί και τα τέσσερα τέκνα του κ. Καμμένου. Το γεγονός ότι ένα από τα τέκνα είναι δέκα χρόνων δεν παίζει κάποιο ρόλο καθώς ο ακροατής δεν μπορεί να γνωρίζει πόσα παιδιά έχει και ποσών ετών είναι. Θίγει όλα τα ανήλικα τέκνα. Δεν αποδείχτηκε ότι κάποιο παιδί επέχει σχέση με την τρομοκρατία ή έχει σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Δεν αποδείχτηκε ότι κάποιο από τα παιδιά έχει προβεί σε αξιόποινες πράξεις όπως φθορά καπνός ιδιοκτησίας. Αυτά που αναφέρθηκαν ήταν ψεύδη».
Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας Παν. Τζένου, αναφέροντας πως δεν αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία πως «ο τρόπος που αναφέρθηκε στον κ. Καμμένο δεν είναι ικανός να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του πολιτικώς ενάγοντα».
Πιο συγκεκριμένα ο εισαγγελικός λειτουργός αναφερόμενος στον διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι δεν τέλεσε την πράξη της συκοφαντικής δυσφήμισης και θα πρέπει να κηρυχθεί αθώος, διευκρινίζοντας ότι οι αναφορές του δημοσιογράφου σε γεγονότα όπως το γεγονός ότι ο υπουργός έκανε διακοπές στις Άλπεις αποδείχτηκε ότι δεν είναι ψευδές. Ο τρόπος που αναφέρθηκε δεν είναι ικανός να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του πολιτικώς ενάγοντα». Έπειτα αναφέρεται ότι ο πολιτικός ενάγων έχει λάβει ένα βραβείο από το ούζο 12. Και αυτό αποδείχτηκε ότι είναι αληθές και δεν το αρνήθηκε ο πολιτικός ενάγων. Κατά τον εισαγγελέα , ο εκ των κατηγορουμένων Παν. Τζένος δεν φαίνεται να χειρίζεται κάτι ψευδές για τον πολιτικώς ενάγοντα ή να εκφράζει μια άποψη που θα μπορούσε να θίξει τον ίδιο ή την υπόληψη του ως πολιτικού αρχηγού.