ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

«Συνάντηση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., ΕΠΛΣ Λέσβου-Λήμνου - Αγ. Ευστρατίου, Χίου-Σάμου και Ν.Δωδεκανήσων με κ.Κουρουμπλή Παναγιώτη»

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ANADHMOS;IEYSH\

  Πειραιάς, 25/02/2017
Αρ.Πρωτ:     41/2017

Σε μία ακόμη πρωτοβουλία προχώρησε η Ομοσπονδία μας προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακριτικές Νησιωτικές Υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν σε αυτές.

Την 23/02/17 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των προεδρείων των ενώσεων Λέσβου-Λήμνου - Αγ. Ευστρατίου, Χίου-Σάμου, Δωδεκανήσων  με τον κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη.  Στη συνάντηση παρευρέθη τόσο ο Αρχηγός του Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ Ράπτης Σταμάτιος όσο και ο νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου μας κ. Καλαματιανός Διονύσιος.
Από τους εκπροσώπους των ενώσεων τονίστηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι Λιμενικές Αρχές της παραμεθορίου, κυρίως με την έξαρση του μεταναστευτικού προβλήματος.
Στελέχωση: Αναγνωρίστηκε το γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια οι νησιωτικές υπηρεσίες φτάνουν σε ποσοστό πληρότητας όσο αφορά τα επίπεδα στελέχωσης. Στον αντίποδα όμως αναφέρθηκε ότι με τη μείωση των οργανικών θέσεων από 10.250 σε 8.000 ακόμη και το 100% είναι λίγο για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών καθώς τα στελέχη πλέον χρειάζεται να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τις μεταναστευτικές ροές που ανά περιόδους αυξάνονται σε μη διατηρήσιμα επίπεδα.
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη: Εδώ και χρόνια και μετά από πολλούς λανθασμένους χειρισμούς τα στελέχη των νησιών αντιμετωπίζουν προβλήματα με την Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σε αυτό, πέραν των τελευταίων προβλημάτων με το ελεγκτήριο δαπανών, αναφέρθη και το εμπάργκο που έχει επιβάλει εδώ και έτη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Ο κ.Κουρουμπλής πέραν της πρωτοβουλίας να «τρέξει» το θέμα με το Ελεγκτήριο Δαπανών, επικοινώνησε και με τον πρόεδρο του  Πανελλήνιος Φαρμακευτικού Συλλόγου για οριστική διευθέτηση του ζητήματος.    
Επίδομα παραμεθορίου: Ως συνέχεια της πρωτοβουλίας της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για επίλυση του προβλήματος με το επίδομα παραμεθορίου ετέθη εκ νέου στον κ. Κουρουμπλή Π. η τωρινή κατάσταση.
Τονίστηκε ότι για το 2016 οι δικαιούχοι έλαβαν το ήμισυ της μηνιαίας  αποζημίωσης μόνο για δύο μήνες και από ότι φαίνεται η ίδια τακτική είχε σκοπό να ακολουθηθεί και το 2017.      
Τα προεδρεία των ενώσεων  τόνισαν ότι πρόκειται για ένα  δίκαιο αίτημα για τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του Βορειοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων (σε αυτό εντάσσονται και οι υπηρετούντες στη Θράκη), καθώς πρόκειται για επίδομα που λαμβάνει ο δημόσιος τομέας και οι στρατιωτικοί.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης δεσμεύτηκε ότι  σύντομα θα δοθεί λύση με άντληση κονδυλίων για το σκοπό αυτό από άλλους κωδικούς του Υπουργείου.
Η Π.Ο.ΕΠ.Λ.Σ. δίνοντας το βήμα στις τοπικές ενώσεις να παραθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σε πολιτική και φυσική ηγεσία, ενισχύει το συνδικαλιστικό μας κίνημα σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί προάγοντας την Δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης και  λόγου.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος                   ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης